Пускат на търг бележка на нацисткия лидер Адолф Хитлер, наречена

...
Пускат на търг бележка на нацисткия лидер Адолф Хитлер, наречена
Коментари Харесай

Хитлер отказал да избяга от Берлин

Пускат на търг записка на нацисткия водач Адолф Хитлер, наречена "Бележката на самоубийството на Хитлер ", в която се загатва по какъв начин той отхвърля да избяга от Берлин, с цел да остане в историята като героичен водач. Бележката е написана няколко дни преди да се самоубие, съобщи "Дейли мейл ".

Нацисткият водач, поставил началото на Втората международна война с нападението над Полша, изпраща историческата записка до един от обичаните си командири - фелдмаршал Фердинанд Шьорнер, който го е призовал да избяга от обсадената столица.

В нея написа следното: "Ще остана в Берлин, с цел да вземам участие в решителната борба за Германия и да дам добър образец за всички останали. Смятам, че по този метод ще направя най-хубавата услуга за Германия. За всички останали - би трябвало да положите големи старания, с цел да спечелите борбата за Берлин. "

Президентът на компанията, която продава бележката, споделя: "Няма друго документално доказателство, че Хитлер е желал да остане и да почине в Берлин ". На 26 април – два дни, откакто Хитлер изпраща своя отговор на Шьорнер, нацисткият водач получава последно предложение да избяга от Берлин, с цел да се избави, само че отхвърля. Адолф Хитлер се самоубива в своя бункер в столицата на 30 април 1945 година, с цел да не попадне в ръцете на съюзническите сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР