Пускат на пътя и скрити полицаи в цивилни коли МВР

...
Пускат на пътя и скрити полицаи в цивилни коли МВР
Коментари Харесай

Хеликоптер ще следи и записва джигитите на пътя към морето

Пускат на пътя и скрити служители на реда в цивилни коли

Министерство на вътрешните работи включва вертолет в контрола по пътищата към морето, заяви Росен Рапчев от " Пътна полиция ", представен от Дарик. Новата мярка, в която взе участие машината на граничната полиция, ще бъде приложена от през днешния ден. Машината ще облита автомагистрали, натоварени пътища и ще следи за нападателни водачи на пътя, за такива, които се движат в пакет и за тези, които употребяват спешната лента за напредване, прецизира БГНЕС. Хеликоптерът е екипиран с камера, която има опция да приближи регистрационния номер на автомобила, извършител на разпоредбите на придвижване, и да съобщи информация от въздух на патрулите по автомагистралите и натоварените пътища. Също по този начин, по-лесно ще бъде отбивано придвижването, в случай че има злополука.

Ще има и скрити служители на реда, които ще са в цивилни коли. Те няма да стопират, а единствено ще подават информация на сътрудниците си в патрулките за извършители.

За пътуващите чужденци през страната Министерство на вътрешните работи е подхванало ограничения, като им раздава листовки на границата. В тях има информация за разпоредбите за придвижване по пътищата у нас.

Статистиката на пътните служители на реда демонстрира, че в разгара на летните месеци и отпускарския сезон с 10% се усилват тежките ПТП-та. Затова и днешната полицейска интервенция е ориентирана главно към трафика към морето - освен тъй като е месец август, само че и тъй като е краят на работната седмица, разяснява Българска национална телевизия. Днешната интервенция е планувана да завърши малко след 21 часа, само че от Пътна полиция предизвестяват, че може да продължи до момента в който има потребност от засилен надзор по пътищата.

Междувременно стана ясно, че тази нощ по южното Черноморие е извършена огромна полицейска интервенция за определяне на водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции. Акцията стартира, откакто пийнал и дрогиран водач блъсна шест девойки на тротоар в Китен, напомня БНР.
11 полицейските патрули осъществяваха надзор през цялата нощ на входовете и изходите на курортите. Още в първите минути на акцията бяха хванати двама пияни водачи. Комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция в Бургас заяви в предаването " Преди всички ", че са били тествани над 300 автомобила. Реализирани са били 10 бързи полицейски производства, 5 от които за ръководство на МПС след приложимост на опиати и 5 - за шофиране след приложимост алкохол над 1,2 промила.
Комисар Рачев разясни, че ръководството на МПС след приложимост на опиати е тип престъпност, която е " скрита и латентна и от интензивността на полицията зависи предварителната защита по този тип престъпност ". На територията на Областната дирекция – Бургас тези инспекции са увеличени, увери Неделчо Рачев: " С всяка последваща полицейска интервенция, каквато се организира съвсем ежеседмично, ние усилваме инспекциите на водачите ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР