Пускането на нова ракета от страна на Северна Корея в

...
Пускането на нова ракета от страна на Северна Корея в
Коментари Харесай

Цената на златото остава колеблива


Пускането на нова ракета от страна на Северна Корея в сряда докара до несигурност в цената на златото, излиза наяве от данните от търговията.
Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се намали с 0,29 $ – до 1294,6 $ за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс за среброто се увеличи едва – до 16,843 $ за унция.

Играчите на пазара са в развой на преценка на новините към следващото тестване на междуконтинентална балистична ракета от страна на КНДР. Ракетата падна в изключителната икономическа зона на Япония на 250 км от префектура Аомори, като не е нанесла вреди на морски кораби и въздушни обекти. Според Северна Корея ракетата може да порази цели на цялата територия на Съединени американски щати.

Заради изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета през днешния ден по самодейност на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея ще бъде свикано изключително съвещание на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации. В отговор на изстрелването на новата ракета Южна Корея извърши също ракетни тествания както на сушата, по този начин и в морето, означават интернационалните организации.

Стабилизирането на $, вследствие на позитивната статистика в Съединени американски щати оказва своето въздействие върху цената на златото, като го прави по-скъпо за вложителите, притежаващи непозната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР