Пускането на чипове памет не изисква толкова сериозно ноу-хау като

...
Пускането на чипове памет не изисква толкова сериозно ноу-хау като
Коментари Харесай

Антикитайските санкции помагат на Samsung и Sk hynix да си възвърнат позициите на пазара на паметите

Пускането на чипове памет не изисква толкоз съществено ноу-хау като създаването и производството на логичен микросхеми, тъй че китайските производители в първия от пазарните сегменти през последните години реализираха добър прогрес на международната сцена. Експертите на TrendForce пресметнаха, че вследствие на въвеждането на американски наказания против Китай, южнокорейските съперници ще могат да си върнат изгубените позиции на пазара на памети.

В продължение на няколко години, съгласно обява на Bloomberg, делът на корейските компании на пазара на чиповете с памет (DRAM) остава на същото равнище, защото напредъкът в този смисъл е възпрепятстван от китайските съперници, само че защото глобите на Съединени американски щати се ускоряват, Южна Корея има късмет тази година да усили пазарния си дял до 64%. В същото време, делът на китайските компании, измежду които е и CXMT, остава главен, само че ще намалее до 14% към края на настоящата година и ще продължи да пада най-малко до 2025 година в това число.

Разбира се, американските наказания против Китай към момента носят известни неудобства за корейските производители. Същата SK hynix създава половината от своите DRAM чипове в личните си заводи в Китай. До 2030 година този дял ще спадне до 40%, чака Bloomberg Intelligence. Към момента корейските производители успяваха да получат отсрочване на използването на глобите против Китай, само че за това трябваше да договарят с управляващите на Съединени американски щати на най-високо равнище.

С течение на времето Южна Корея ще ускори позициите си на пазара на NAND твърдотелна памет, защото глобите на Съединени американски щати тежат върху бизнеса на водещия китайски производител YMTC. Делът на китайските производители на международния пазар на чипове от вида NAND ще доближи пикова стойност от 31% до края на тази година, само че по-късно ще спадне. Южнокорейските компании, показани от Samsung и SK hynix, ще заемат 33% от международния пазар тази година, само че до 2025 година ще усилят каузи си до 43%.

Според анализаторите на Bloomberg Intelligenc, на китайските компании ще им отнеме пет до 10 години с цел да стартират да пускат DRAM памет, употребявайки единствено локално съоръжение. В момента китайските компании в тази област зависят от вноса на съоръжение и тъкмо за това се постановат и експортните ограничавания на Съединени американски щати, признати през октомври предходната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР