Пушенето е един от най-често срещаните навици на работното място.

...
Пушенето е един от най-често срещаните навици на работното място.
Коментари Харесай

Тази компания дава допълнителна отпуска, ако се откажете от пушенето

Пушенето е един от най-често срещаните привички на работното място. Мнозина вземат решение да потушат напрежението и напрежението, свързани с работата, употребявайки общоприета или електронна цигара.

Една японска компания обаче реши да промени това. Базирана в Токио маркетингова компания Piala стартира да дава на непушачите 6 спомагателни платена годишна отпуска.

Идеята идва от чиновник, който се оплакал, че сътрудниците му, които пушат, постоянно работят по-малко заради спиранията за цигари, които вършат през целия ден. Но вместо да забрани тютюнопушенето, компанията да излезе с " печелившо за всички " решение.

" Не постановяваме наказване на пушенето. Вместо това предлагаме изгода за непушенето ", съобщи пред CNN Money представителят на компанията Хиротака Мацушима.

Служителите считат, че е незаслужено пушачите да " прекарват по към 15 минути за цигарена пауза ". Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че пушачите постоянно се отдалечават от офиса на компанията на 29-ия етаж в зоната за пушене в сутерена.

 Снимка 321244
Източник:

Паузите за пушене лишават общо към 40 минути от работния ден на чиновниците, регистрира Мацушима. Откак компанията е въвела новия тласък, 4-ма от 42-ма пушачи в компанията са се отказали от цигарите.

Един от тях, 25-годишният Шун Шинбаба, показа пред CNNMoney, че е пушил по кутия цигари на всеки 2 дни. Той възнамерява да употребява спомагателната отпуска, с цел да играе тенис.

Не е изненадващо, че чиновниците, които не пушат, са удовлетворени от бонуса за отмора. " Без да вършат нищо, ваканцията им се усилва с 6 дни ", сподели Мацушима.

Около 1 на 5 възрастни в Япония пушат, а съвсем всички офиси и публични заведения са оборудвани със стаи за пушене.

Това може да се промени, защото държавното управление се пробва да се оправи с пушенето на публични места преди Олимпиадата в Токио през 2020 година Редица компании към този момент не разрешиха на чиновниците да пушат по време на работа, като пространствата за пушене се употребяват за други цели.

Миналата година японското министерство на опазването на здравето е наредило на чиновниците да се разхождат след " фас паузата ", с цел да предотвратят риска миризмата на тютюн да засегне непушачите по време на работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР