Пушачите във Франция станали с един милион по-малко през 2017

...
Пушачите във Франция станали с един милион по-малко през 2017
Коментари Харесай

За година пушачите във Франция намалели с 1 милион

Пушачите във Франция станали с един милион по-малко през 2017 година спрямо броя си през 2016 година, заяви министерство на опазването на здравето в Париж.
Според някои наблюдаващи това е резултат от въздействието на високите налози върху тютюна.
В специфичен отчет за използването на тютюн в страна, в миналото синоним на цялостни с пушачи парижки улични кафенета, министерството не загатва дали електронните цигари оказват въздействие върху очевидната наклонност.
Проучването цитира данни от представително изследване измежду 18-75-годишните, живеещи във Франция, извършено предходната година, съобщи БГНЕС.
" През 2017 година 31,9% от интервюираните споделят, че пушат от време на време и 26,9% всекидневно ", се споделя в отчета.
" Тези числа са надлежно с 3.2 и 2.5 % по-ниски, в сравнение с през 2016 година "
Това съставлява спад на милион пушещи всеки ден в границите на една година, се споделя в отчета.
Министерството уточни, че тютюнопушенето убива към 200 души във Франция всеки ден, към 73 000 годишно.
През 2016 година съгласно последните данни на СЗО над 1,1 милиарда души на възраст 15 и повече години - към една седма от популацията на света - са пушачи.
Броят остава неизменен от 2015 година
Използването на тютюн демонстрира признаци на муден спад в международен мащаб, макар че в някои страни, изключително в разрастващите се страни, има растеж.
Пушенето е обвързвано с няколко типа рак, сърдечни болести и инсулт.
Френският министър на опазването на здравето Агнес Бузин съобщи, че на така наречен налог " грях " върху никотина значително се дължи " окуражаващата " нова наклонност, подсилена от редица ограничения на страната като съвещания за прекъсване и никотинови лепенки, ненадписани опаковки и предизвестия за здравето.
Спадът на френските пушачи е изключително стръмен при тютюнджиите с ниски приходи, споделиха от министерството.
Бузин има намерение да увеличи цената на пакет цигари на 10 евро до 2020 година, от близо осем през днешния ден след поредност от покачвания през последните години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР