"Пуловера на татко аз обичам и често тайничко си го

...
"Пуловера на татко аз обичам и често тайничко си го
Коментари Харесай

За хората, уютни като любимия пуловер и чаша топъл чай

"Пуловера на баща аз обичам и постоянно тайничко си го обличам... " - несъмнено помните занимателната песничка в една от първите сходни реклами в родния ефир. Едва ли е чиста случайност изборът на пуловер за рекламата. Защото пуловерът постоянно е бил знак на топлота, уют и сигурност.

Нима има нещо по-хубаво от това да се сгушиш в мек и топъл пуловер, когато ветровете на открито бушуват? Да, има нещо по-хубаво - да можеш да се сгушиш в човек, който ти носи чувството, което ти носи и обичаният топъл пуловер.

 двойка обич Thinkstock

Защото, за благополучие, има хора, които са уют. Хора камини, носещи огън в себе си. От оня огън, който топли, само че не изгаря. Огънят, от който ти поруменяват бузите, само че не оставя белези от изгаряния. Огън, който не бушува, а съчките в него единствено припукват тихичко и те унасят.

Благодарна съм, че пребивавам в свят, в който към момента има хора, сгряващи душата. Хора пуловери, чиято задача е да създадат персоналния ни свят едно по-топличко място. Благодарна съм, че пребивавам в свят, в който има хора, успокояващи като чаша парещ чай. Хора, които постоянно са до нас, даже когато сме кисели, мрачни, премръзнали (всъщност тогава най-вече).

 котка Thinkstock

Понякога всичко, от което се нуждаеш, е да има кой да ти хване ръката, да ти се усмихне топло, да ти разтрие раменете и да ти каже "всичко ще бъде наред ". ВСИЧКО-ЩЕ-БЪДЕ-НАРЕД - 4 елементарни думички, а толкоз доста тях, цяла Вселена, избухваща в вяра. Може би не всичко ще бъде наред, може би нищо няма да бъде наред, само че до момента в който до теб го има оня запустял човек, даващ ти криле, когато се чудиш дали можеш да полетиш, значи нищо не е изгубено.

Обичам уютните хора и се надявам, когато порасна и аз да стана такава. Да можеш да се гушнеш в мен мощно и да знаеш, че няма по-безопасно място на света. Защото в края на деня, всичко, за което мечтаем, е да се приберем в уюта на дома. А най-прекрасното е, когато домът е в действителност човек.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР