Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява адекватен

...
Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява адекватен
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Не бива напълно да забравяме за COVID-19

Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява съответен надзор във връзка с ковид и влизащите бежанци
„Не бива нъпълно да забравяме COVID-19. Вчера имаше карантинирани и измежду идващите бежанци, съществува възможност да си внесем вируса и извън. Преекспонирането на всеки проблем, бил той болест или война, не е целесъобразен, тъй като поляризира общността“. Това сподели в ефира на „Твоят ден“ доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от гражданската квота на „Демократична България“.

Според него заболеваемостта от Коронавирус настина е спаднала, само че към момента е висока.

„От здравна позиция е доста ясно какво би трябвало да вършим. На входа би трябвало да имаме филтър, даже да е единствено за мерене на температура и въпросник. Може да има и проби, тъй че рисковите хора да бъдат отделени“, увери лекарят.

Той съобщи, че петата вълна е минала, само че е значимо да не се дава „корен“ за начало на нова. Пулмологът е по-скоро оптимист, че това няма да се случи, най-малкото тъй като идват по-топлите месеци.

Медикът акцентира, че е значимо да се съблюдават останалите в действие ограничавания и ограничения – носене на маски и отдалеченост.

„Сега държанието ни във връзка с пандемията е съответно, такова би трябвало да бъде и по отношение на хората, които влизат от Украйна“, означи доктор Симидчиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР