Пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира актуалната обстановка в страната ни

...
Пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира актуалната обстановка в страната ни
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Има елемент на генетична склонност към по-тежко боледуване от COVID-19

Пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява настоящата конюнктура в страната ни във връзка с разпространяването на ковид. Пред Нова телевизия той сподели графики, съгласно които сега проби си вършат единствено хора, които имат доста мощно изявени признаци на болестта. По думите му обаче общият брой на инфектираните е понижен.

Друга графика демонстрира, че процентът на приетите в болница пациенти, по отношение на тези, дали позитивен резултат на тест, се покачва. Запазва се съотношението на хората, настанени в интензивни отделения, споделя още лекарят.

„ Справяме се по-добре с пандемията в дълготраен план”, акцентира пулмологът, като се обоснова, че процентът на умрелите в резултат на заразяване с COVID-19 се намалява, въпреки и гладко. По думите на доктор Симидчиев ниският брой на имунизации у нас слага здравната система в непрекъсната неустойчивост.

Той разяснява и новия случай, при който жена обиколи няколко лечебни заведения, до момента в който бъде призната за лекуване от болестта. „ Системата ни не е подредена и структурирана по този начин, че да работи като същинска система”, безапелационен е лекарят.

Д-р Симидчиев твърди, че има детайл на генетична податливост към това да се боледува по-тежко от COVID-19. По думите му е проблем да се заразяваме постоянно. „ Когато боледуваме, склонността за тежко боледуване през идващите пъти не е толкоз огромна. Факт е обаче, че с всяко последващо боледуване този вирус по малко в допълнение поврежда нашата система”, акцентира лекарят.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР