Пуканките са една от онези храни, за които много от

...
Пуканките са една от онези храни, за които много от
Коментари Харесай

Защо и как да ядем пуканки правилно

Пуканките са една от тези храни, за които доста от нас таят подозрения, че прибавят ненужни мазнини към талията и не трябва да бъдат употребявани прекомерно постоянно.

Истината е, че те са една от най-полезните пълнозърнести храни, която има многочислени изгоди за тялото, само че единствено в случай че я консумираме по избран метод.

Тези в киното и в пакетчетата за микровълнова фурна несъмнено не влизат в категорията на здравословни храни.

Пуканките са здравословни

Сами по себе си, пуканките са извънредно потребни за здравето и в някои връзки надминават плодовете. Те съдържат по-високи равнища на полифенол от множеството плодове и зеленчуци - субстанция, която има свойствата на мощен антиоксидант и улеснява храносмилането. Полифенолът е най-силно съсредоточен в тези дребни, дразнещи люспички, които остават сред зъбите.

Пуканките са една от храните, които не предизвикват дисбаланс в кръвната захар при диабетиците и съдържат повече желязо от спанака.

В същото време, вярно приготвените пуканки, съгласно Reader`s Digest, съдържат до 40 пъти по-малко калории от тези, които ще си купим на входа на киното.

Правилният метод

Начинът на подготвяне е определящ дали купата с пуканки в скута ни е здравословна, или нездравословна. Индустриално приготвените пуканки, както и тези за микровълнова фурна, са напоени с лой, като един пакет или междинна кофа в киното може да съдържа над 1200 калории.

За да сме сигурни, че консумираме здравословни пуканки, най-добре да ги подготвяме сами вкъщи, без да употребяваме каквато и да е лой. Лесно е, само че лишава време, в случай че готвим за няколко души, защото е най-добре да се прави на дребни порции.

Нужни са тиган или тенджера с капак, парещ котлон и самообладание. Поставяме неголямо количество царевични зърна в нагорещения тиган, затваряме с капака и леко разклащаме тигана, с цел да не загарят зърната за дъното му. Пуканките ще са подготвени единствено след няколко секунди, след което можем да заредим и идната порция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР