Публикуваният на 27 декември президентски указ относно ответните мерки във

...
Публикуваният на 27 декември президентски указ относно ответните мерки във
Коментари Харесай

Владимир Путин отмени тавана на цените на петрола

Публикуваният на 27 декември президентски декрет по отношение на ответните ограничения по отношение на определянето от някои страни на оптималната цена за съветския нефт и петролни артикули - така наречен таван на цените - се оказа праволинеен към враговете и рационален компромис по отношение на приятелите.

Според буквата на документа нито капка съветски нефт няма да бъде дадена на първите, до момента в който отстъпката за тези, които не са се включили към режима на тавана, към момента може да се задава гъвкаво на пазара. Предвид неизбежното рано или късно повишаване на международните цени на петрола, породено от рестриктивните мерки върху съветските въглеводороди, Русия също ще може да диктува цените

На 27 декември президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа декрет „ За използването на специфични стопански ограничения в горивно-енергийния бранш по отношение на установяването от някои непознати страни на оптималната цена на съветския петрол и нефтопродукти “. Документът влиза в действие от 1 февруари и е годен до 1 юли 2023 година

Указът забрани доставката на въглеводороди на тези задгранични юридически и физически лица, до крайните купувачи, които ще се опитат да включат в договорите механизъм за ограничение на цените.

„ Доставките на съветски нефт и петролни артикули за задгранични юридически и физически лица са неразрешени, при изискване че договорите за тези доставки директно или индиректно плануват потреблението на механизъм за ограничение на цените ", написа там.

" Установената възбрана важи на всички стадии от доставките до крайния покупател “, се споделя в документа, подписан във вторник от президента.

Указът за противопоставяне на тавана на цените на съветския недопечен нефт и петролни артикули беше повече от всеки път добре пристигнал. Фактът, че текстът на документа следва да бъде координиран сред ведомствата, приказва съвсем всеки ден прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

Самият Владимир Путин даде обещание на публицистите от своя пул на 22 декември, че ще подпише този декрет в идващите понеделник-вторник. Тоест 26-27 декември. Така и стана.

Указът за ответни ограничения по отношение на установяването от някои страни на оптималната цена за съветския петрол и петролни артикули - така наречен ценови таван - беше оповестен на уеб страницата на президента на Руската федерация на 27 декември в 19.05.

Ценовият таван и ембаргото върху вноса на нефт от Съединени американски щати и Европа е съществено предизвикателство за съветския горивно-енергиен комплекс и държавния бюджет. Следователно появяването на съответния президентски декрет стана въпрос на много малко време, само че в това време не толкоз малко, колкото се очакваше в началото.

Очевидно беше належащо да се договаря с другарски страни, купувачи на съветски нефт. Беше невероятно без съвещания с съветски петролни компании, с цел да се интегрира в подхванатите ограничения практическият механизъм за продажба на нефт на международния пазар с всичките му „ възли “.

Ответният удар, изразяващ се в възбрана за доставка на нефт и петролни артикули на задгранични юридически и физически лица, в това число медиатори („ Установената възбрана се ползва на всички стадии на доставките до крайния покупател “), неизбежно ще докара до дефицит на нефт на международните пазари, а оттова и до повишение на цените за него. До $100 или даже повече за барел.

Отстъпката за Urals също неизбежно ще намалее, защото в подтекста на възбраната за доставки до вражески страни, изискванията ще бъдат избрани от съветската страна до известна степен.

„ Забраната за доставка на съветски нефт, открита с този декрет, се ползва от датата на влизане в действие на този декрет. Съответно постановлението влиза в действие от 1 февруари 2023 година и ще важи до 1 юли 2023 година Въвежда се съвсем едномесечно закъснение, явно тъй като през януари към момента ще се извършват контракти, подписани преди 5 декември на изтичащата година (Вярно, до 19 януари на идната година ще има временен интервал за контракти, подписани преди 5 декември. Опашката за петролни артикули ще доближи 5 февруари 2023 г.).

Сравнително късият период на деяние на постановлението - 5 месеца, евентуално се дължи на обстоятелството, че обстановката на пазарите към момента не е изцяло ясна. Следователно указът може да бъде както продължен, по този начин и занимателен.

Освен това текстът на указа планува опция за предоставяне на позволение за доставки на нефт по персонално решение на президента Владимир Путин.

„ Забраната за доставка на съветски петролни артикули, открита с този декрет, се ползва от датата, избрана от държавното управление на Руската федерация, само че не по-рано от датата на влизане в действие на този декрет. “ Тоест не по-рано от 1 февруари 2023 година

Междувременно доставките на петролни артикули ще продължат, явно, даже в по-големи размери от в този момент, защото на 5 февруари Европейски Съюз вкарва ембарго върху съветските петролни артикули.

Според постановлението срещу тавана държавното управление би трябвало да откри кодове на стоковата номенклатура, съгласно които възбраните за доставки в действителност ще бъдат публично въведени.

Въвеждат се по едно и също време няколко контролера за тавана на цените. Това е и държавното управление като цяло, и държавната комисия по горивно-енергийния комплекс, и самото министерство на енергетиката.

Имаше доста полемики към текста на указа. Например беше препоръчано да се дефинира таван на отстъпката за петрола. Но това не се случи. Ситуацията на международните пазари е прекомерно нестабилна. И по този начин всевъзможни ценови решения са вероятни.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР