Публикуваните информации в австрийските вестници, позоваващи се на правителствени кръгове,

...
Публикуваните информации в австрийските вестници, позоваващи се на правителствени кръгове,
Коментари Харесай

Отстъпки за влизането на България и Румъния в Шенген: Какво смятат опозиционните партии в Австрия

Публикуваните информации в австрийските вестници, позоваващи се на държавни кръгове, за това, че австрийският министърът на вътрешните работи Герхард Карнер е подготвен да смекчи шенгенското несъгласие на Австрия за Румъния и България, провокира реакции и от страна на австрийските опозиционни партии Австрийска партия на свободата (АПС) и НЕОС.

Говорителят на АПС по въпросите на сигурността Ханес Амесбауер упрекна ръководещата Австрийска национална партия (АНП) в " планувано оттегляне на стадии ".

" Желанието на АНП е в последна сметка да прокара разширението на Шенген. Вместо това АНП би трябвало да се съгласи с проекта за деяние на Партията на свободата за " Крепост Австрия ", сподели Амесбауер

Опозиционната НЕОС разкритикува държанието на държавното управление, определяйки го като " просто тревожно ". Депутатът от НЕОС Клаудия Гамон акцентира, че Румъния и България извършват всички критерии за присъединение към Шенген. Фактът, че Карнер " в този момент желае да договаря за нещо, което към този момент им се поставя, е безочливост ", сподели Гамон. Облекчаването единствено на въздушния трафик няма да реши същинския проблем. Необходимо е служащите, " от които незабавно се нуждаем тук, в Австрия " - в това число 24-часовите болногледачи, да вземем за пример - да могат да се движат сред страните без никакви проблеми, добави тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР