Публикуването в интернет на негативни отзиви може да коства глоби

...
Публикуването в интернет на негативни отзиви може да коства глоби
Коментари Харесай

Мъж дължи 25 000 лири за негативно ревю в уебсайт


Публикуването в интернет на отрицателни мнения може да коства санкции на създателите им
(снимка: CC0 Public Domain)

Британец , разгласил негативен отзвук за юридическа компания на уеб страницата на TrustPilot, бе наказан да заплати санкция от 25 000 лири за вреди от клюка, оповестиха медиите на Острова .

Филип Джеймс Уеймут заел лондонската адвокатска адвокатска фирма Summerfield Browne онлайн, с цел да се посъветва, само че останал неудовлетворен от услугата, която получил. След това той оставил критика, в която показва, че това е „ следващата адвокатска машинация ”, съгласно документите на съда. Фирмата подхванала правосъдни дейности, завявайки, че изказванието е погрешно и клеветническо, заяви.

Броят на бизнес-запитванията, които е получила компанията, е понижен от деня на публикуването на рецензията, споделят юристите. Уеймут не е употребявал процедурата за недоволства на Summerfield Browne, преди да разгласява отрицателното си ревю, обявиха юристите пред Върховния съд в Лондон.
още по тематиката
Самият Уеймут не участва на онлайн чуването. Преди това той бе декларирал, че е предложил на юристите да отстрани рецензията в подмяна на възобновяване на таксата от 200 лири, която им е платил – само че, съгласно него, компанията не е дала отговор.

В ревюто си Уеймут написа: „ Платих авансово за правна оценка на моя проблем. Но това, което получих, беше единствено информацията, която им бях изпратил, перифразирана и изпратена назад при мен ”.

В своето решение съдията Дейвид Кук сподели, че е „ отвън всевъзможен спор ”, че думите от рецензията „ имат очевидна наклонност да отблъскват хората да потърсят фирмата-ищец ”. Според съдията, Уеймут „ в никакъв случай не е дефинирал изцяло ” за какво е неудовлетворен от работата на Summerfield Browne.

Междувременно доста други хора оставят мнения в TrustPilot в подстраницата на адвокатската компания, все в поддръжка на Уеймут.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР