Публикуван е нов патент на Apple, в който се описва

...
Публикуван е нов патент на Apple, в който се описва
Коментари Харесай

iPhone ще може да прави две снимки едновременно

Публикуван е нов патент на Apple, в който се разказва технология за потреблението на двойната камера на iPhone за едновременното правене на две фотоси благодарение на двата фотосензора.
Засега, двойната камера на iPhone предлага единствено двойно оптично нарастване, без загуба на качеството. Но напълно скоро двата оптични модула на двойната камера ще могат да се употребяват по-пълноценно.

Според подадената патентна поръчка, при избирането на този специфичен режим, притежателят на смарт телефона ще вижда на екрана на устройството две изображенията от двата оптични датчика . Това ще бъде еднакъв обект, от друг ракурс – в общоприет формат и с двойно нарастване.



В този режим ще може да се мащабира изображението на всяка камера поотделно. По този метод ще бъдат направени две фотоси. Ще стане допустимо да се избере най-подходящия кадър.

Възможно е този метод да се употребява и при снимането на видео. Предполага се, че по този метод, качеството на сниманите видеа ще излезе на ново, още по положително равнище.

Корпорацията би могла да включи тази алтернатива в iOS още с излизането на модела с двойна камера. Предполага се, че за основаването на нужните логаритми е било належащо значително време и новият режим ще се появи след няколко месеца.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР