Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №3 на седмицата: Борисов в огледалния свят

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 4 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Бойко Борисов направи впечатляващо изявление. " Предстоят ни два доста тежки месеца против доста, доста пари, които са изправени против нас - парите на олигархията. "
Какво имаше поради не стана напълно ясно - в случай че е допустимо да стане ясно. Но дано опитаме. 
Първи въпрос: Как стана по този начин, че си на власт от 2009-та година насам и против теб се изправя олигархията с доста пари? Има две благоприятни условия. В първата одобряваме на доверие казаното. Но незабавно става още по-лошо - значи за 12 години не си направил нищо във връзка с олигархията и тя процъфтява щедро по време на твоето ръководство. Във втората още по-лошото става хептен неприятно: олигархията, един път процъфтяла, в този момент изправя парите си против теб, тъй като към този момент е натрупала толкоз доста от тях, че може да прави каквото си желае и даже не се нуждае от ГЕРБ. 
Разбира се, не е належащо човек да гадае за коя от двете благоприятни условия става дума. Те са единствено логичен вариации, изводими от потока на съзнанието на Борисов, който става все по-сюрреалистичен. В този смисъл човек би трябвало да мисли не логичен, а с леко нелепа фикция. В този халюцинационен свят се постанова да си представяме, че ГЕРБ са партия, която също се бори против статуквото. Статуквото от самото начало е стояло зад опозицията, а ГЕРБ са били на власт в нещо като 12-годишна опозиция против това статукво. Олигархията се е опитвала да пробие от всички страни, само че Борисов и компания са издигали нещо като язовирна стена пред нея, с цел да опазят популацията от наводняване. Олигархията е пробвала всичко: хвърляла е кюлчета злато в шкафчета, изпращала е десетки хиляди на митинги, инженерствала е новите партии и е изпратила килимите на Караянчева от Министерски съвет към Кърджали. Сега, когато в язовирната стена на ГЕРБ са се отворили пролуки, олигархията почва да изсипва вътре пари, които да отровят чистата власт и последователно да намъкнат нездравословни детайли вътре.
Между другото, в случай че не знаете, олигархията стигна до такава степен, че да вземем за пример скрепи " Демократична България " и Движение за права и свободи, и акцията на Росенец е повече против Борисов, в сравнение с против Доган - това по различен директен откъс от сюрреалистичния свят, непосредствено издърпан за ушите от заешката дупка.
Като гласоподавател, човек в последна сметка може да се окаже мощно комплициран. През цялото последно десетилетие той е бил уверен, че има статукво и има олигархия, само че в този момент се оказва, че всички се борят против статуквото и всички се борят против олигархията. Статуквото даже няма главната характерност на статукво - да не мърда. Напротив, по него хвърлят копие всички и то лъжливо прелита от протестни зони към Министерския съвет, неуловимо, потайно, и с доста, доста пари. През юли може да гласувате за която и да е било партия без скрупули - всяка от тях се бори против олигархията. Най-вече ГЕРБ - към този момент 12 сложни, усилни години.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР