Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Евробезумието ваксинационен паспорт

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 7 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
(сертификат) поради ковид. Тази концепция непрекъснато си пробива път на равнище Европейски Съюз. И поради непрекъснатия напън, малко евентуално е да не се случи нещо.
Въпросът обаче е какво тъкмо ще е това нещо?! Защото реализацията на концепцията може да я провали тотално. При настоящето състояние на нещата съм уверен, че неуспехът ще е величествен.
На първо място – ще може ли въвеждането на този паспорт да дава отговор на правилата на правото, че нормите обгръщат всички равнопоставено? По-просто казано - всички ли ще са равни пред закона? Например – достъпът до ваксини. Аз желая да се имунизирам, само че в страната, в която пребивавам, даже не са почнали да имунизират или към момента не ме имунизират, тъй като съм по-назад, в по-неприоритетна група в съответния проект. Тогава откъде-накъде ще ми желаят паспорт? Или може би би трябвало да взема да се заразя и да се надявам да прекарвам, че да пътувам по-късно свободно?
На второ място – имунизациите в действителност защищават ли против това да не заразиш различен човек? Т.е., в случай че си имунизиран, ти можеш да се разболееш, въпреки шансът да е неведнъж по-малък (). Но в случай че въпреки всичко изтеглиш късата съчка, въпреки да си имунизиран, ти можеш ли да заразиш различен? Досега доста информация в тази тенденция няма, само че отговорът е, че можеш - въпрос на пресмятане на вероятности на база изследвания, които занапред ще се вършат. При това състояние за каква епидемиологична отбрана за обществото приказваме, че да има паспорт?!
Трето – преболедувалите по какъв начин ще им оценяваме имунитета? Коя е единната научно приета граница за належащо количество антитела по този начин, че да може да се мери ефикасен хуморален имунитет? А клетъчният имунитет по какъв начин ще го мерим и пишем в паспорта?
Четвърто - какво ще вършим с, които поради генетични характерности в никакъв случай няма да се заразят с COVID-19? Те за какво да бъдат принудени да се имунизират или да дават пари за PCR проби, в случай че желаят да пътуват?
Пето - какво ще се случи с хората, които не построяват имунитет против ковид, без значение преболедували или имунизирани? Такива сигурно има – те не са равнопоставени по отношение на другите хора, ще би трябвало ли да дават непрекъснато пари за PCR проби, в случай че желаят да пътуват в Европейски Съюз, единствено тъй като са генетично разнообразни?
Шесто (което напряко си е първо) - а децата? Коя е имунизацията за тях - няма такава под 18 години в Европейски Съюз! Или децата вирусът не ги хваща - ами не, боледуват и те, заразяват и те, обаче за тях ваксина още няма и до 3 месеца мощно се колебая да има! Колко към този момент шумотевица се подвигна за учебни заведения и детски градини като мотор на болестта? А може би политическите водачи, които най-силно натискат за имунизационен паспорт (по-долу съм ги изброил), си мислят, че хората ще тръгнат на море без децата си?
Нещо ме съмнява мощно, но доста мощно, че евробюрократите и като цяло политиците ще съумеят съответно да отговорят на всеки от тези въпроси по този начин, че да има предвидимост. Ако. Така че опциите са две – забатачване и в последна сметка пандемията да бъде овладяна преди да се стигне до решение или нещо с по-несправедлив уклон. Натискът за второто е изключително мощен от държавните управления на Гърция (водено от Кириакос Мицотакис от " Нова народна власт " ), Испания (на социалиста Педро Санчес) и на Австрия (начело е националистът Себастиан Курц). Да забележим - към момента в Европа има институции като Европейския съд, като Европейския съд по правата на индивида...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР