Публикуваха данните за изминаващата 2021 година за световния БВП. Инфографиката

...
Публикуваха данните за изминаващата 2021 година за световния БВП. Инфографиката
Коментари Харесай

Брутният вътрешен продукт на САЩ космически, Русия почти я няма на картата

Публикуваха данните за изминаващата 2021 година за международния Брутният вътрешен продукт. Инфографиката на страните по Брутният вътрешен продукт демонстрира образно кои са най-големите стопански сили на планетата. Инфографиката е основана на данни и оценки на Международния валутен фонд.

Без никакво подозрение и конкуренция Съединените американски щати са първи в класацията с от близо 23 трилиона $. Брутният на американците съставлява ¼ от международната стопанска система. Само четири страни – Съединени американски щати, Китай, Япония и Германия – съставляват над половината от стопанската система по света.
свързани новини3245на 09.03.20213983на 19.01.2021
Глобалният Брутният вътрешен продукт за 2021 е 94 трилиона $. Анализатори въпреки всичко предвиждат, че Китай може да задмине до 2030 година, предвижда " Факти ".

А какво в действителност демонстрира Брутният вътрешен продукт на дадена страна? Брутният вътрешен продукт служи като необятен индикатор за икономическото здраве на една страна. Той мери общата пазарна стойност на артикули и услуги, основани в границите на страната в избран период от време (в случая за 2021 г.).

Най-общо казано, когато Брутният вътрешен продукт се усилва в дадена страна, това е знак за по-голяма икономическа интензивност, която е от изгода за жителите и бизнеса. А когато брутният понижава, резултатът е противоположният.

Брутният вътрешен продукт служи като барометър за икономическата мощност на дадена страна. Любопитно е, че единствено и Китай съставляват 42% от световния Брутният вътрешен продукт.

Съединени американски щати предстоящо са най-голямата стопанска система в света, а на второ място (със 17 трилиона долара) се подрежда огромният стопански противник на Вашингтон – Китай. На трето място е Япония (с $5,1 трилиона), само че доста по-назад от първите две страни в класацията. Следват две европейски страни – Германия ($4,2 трилиона) и Англия ($3,1 трилиона). На шесто място е Индия ($2,9 трилиона БВП), следвана от Франция (също $2,9 трилиона), Италия ($2,1 трилиона), Канада ($2 трилиона) и Южна Корея ($1,8 трилиона).

Макар че е първа по величина и девета по население в света, по икономическа мощност Руската федерация доста изостава от страни като Германия и Индия, а със и Китай даже няма място за съпоставяне. Брутният на е едвам $1,65 трилиона. За информация, този на Испания е $1,44 трилиона.

Междувременно организация Ройтерс предвижда, че 2022 година ще е първата, в която международната стопанска система ще мине границата от 100 трилиона $.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР