Публикация със снимки от ремонта на ул. Иван Франко в

...
Публикация със снимки от ремонта на ул. Иван Франко в
Коментари Харесай

Как изглежда новоремонтирана улица в бомбардирания Киев -

Публикация със фотоси от ремонта на ул. " Иван Франко " в Киев, в формалния уебсайт на столицата на Украйна, стана шлагер измежду българските консуматори на обществените мрежи. Причината са натрапващите се съпоставения с качеството на осъществяването на настилките, преходите и велоалеите, на маркировките и като цяло на градоустройствените решения в София и Киев, където има бомбардировки и война от съвсем 6 месеца. 

След ремонта улицата в центъра на Киев е станала по-удобна и безвредна за пешеходците – актуализирани са тротоарите по цялата й дължина. Общата повърхност на обновените пешеходни пътеки е 5800 кв.м. м, което е съвсем два пъти повече от площта на пътното платно. На пешеходните пътеки са инсталирани антиджобове, които уголемяват тротоара, а с цел да не паркират водачите на тротоарите, са сложени към 500 антипаркинг колчета.

Изградена е рампа за хора с увреждания и родители с детски колички на кръстовището на улиците Иван Франко и Вячеслав Липински. На тротоарите са сложени тактилни плочки и тактилни водачи за хора със зрителни увреждания. И при маркировката на пешеходните прелези са употребявани ярки ориентировъчни ленти.

Освен това улицата е станала „ другарска “ за велосипедистите с двупосочна велосипедна алея. За улеснение на велосипедистите на улицата са инсталирани 11 велопаркинга.

Заслужава да се означи, че по време на първите стадии от ремонта са построени 200 м нова отоплителна мрежа, 200 м нов канализационен колектор, реконструирана е дъждовна канализация и са инсталирани 21 осветителни стълба с енергоспестяващи LED лампи.

По цялата дължина на улицата бяха възобновени тревните площи и бяха засадени към 30 възрастни чинара.

За съпоставяне ви предлагаме снимкa от ремонта на тротоара на столичната улица " Цар Симеон " с акцент на осъществяването на прехода към пътното платно и дъгата на кръстовището и осъществяването на сходно кръстовище в Киев. 





Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР