Публичното извинение на Зукърбърг не беше достатъчно. Ню Йорк реши

...
Публичното извинение на Зукърбърг не беше достатъчно. Ню Йорк реши
Коментари Харесай

Ню Йорк даде на съд TikTok, Facebook, Instagram, Snapchat и YouTube

Публичното опрощение на Зукърбърг не беше задоволително. Ню Йорк реши да даде на съд TikTok, Фейсбук, Instagram, Snapchat и YouTube, обвинявайки огромните софтуерни компании, че са „ подхранили психическа рецесия измежду младежите в народен мащаб “ и по-специално измежду младите нюйоркчани, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Съдебният иск е заведен от кмета Ерик Адамс. " Ню Йорк - съобщи той - е първият огромен американски град, който подхваща стъпка от подобен мащаб, с цел да осъди непосредствено и ясно заплахата от обществените медии. "  

Официалният документ от 305 страници е подаден във Върховния съд на Калифорния

(щатът, в който е подадена жалбата) от град Ню Йорк, здравния отдел и Корпорацията на лечебните заведения, която сплотява лечебни заведения и медицински центрове, написа La Repubblica. 

Социалните медии са упрекнати, че съзнателно манипулират младежите, с цел да ги пристрастят към онлайн платформите, излагайки на риск психологичното им здраве. " Нашите младежи изпитват безпрецедентна мъка, липса на вяра и даже мислят за самоубийство, подложени на напън от наличие, от което самите те не се нуждаят “, безапелационен е кметът Адамс. Има три повдигнати обвинявания за закононарушения, поради липса на надзор,

" безразсъдна “ немарливост и излагане на риск за публичното богатство.

Meta, TikTok и YouTube са изправени пред стотици каузи, заведени от родители на деца, само че делото на кмета на Ню Йорк може да окаже мощно влияние върху колосите от Силициевата котловина. 

Лос Анджелис ще бъде мястото на борба, а всяко обществено чуване може да докара до удар по обществените медии. 

Според Адамс това е дуел в тежка категория, който е станал нужен. Пристрастяването на младежите към платформите предизвиква психическа рецесия, която

коства на хазната на града 100 милиона $ годишно в пари на данъкоплатците.

Публичното опрощение, изнесено пред комисията на Сената предишния месец от изпълнителния шеф на Meta, Марк Зукърбърг, не смекчава събитията. По време на чуването във Вашингтон създателят на Facebook се изправи, обърна се към публиката и театрално се извини на фамилиите на младежи, лишили живота си. 

Сега Мета, притежател на Фейсбук и Instagram, промени тактиката си и отхвърли обвиняванията, отправени от Ню Йорк:

" Имаме към тридесет инструмента за поддръжка на младежите и техните родители.

Работихме десетилетие по тези въпроси и наехме хора със характерната задача да посветят кариерата си на опазването на сигурността на децата ", съобщи представителят Анди Стоун. 

TikTok даде обещание да продължи да работи, с цел да подсигурява, че общността не е изложена на риск, припомняйки, че автоматизирано е въвела времеви предел от шестдесет минути сърфиране в платформата за лица под осемнадесет години.

Snapchat изясни, че е обществена мрежа, която " работи непосредствено върху камерата, а не върху наличие, което предизвиква пасивната приложимост ". 

Гугъл, част от която е YouTube, отбрани позицията си: " Осигуряването на безвредна среда за младежите и по-здравословно онлайн прекарване постоянно е било в основата на нашата работа. Обвиненията, съдържащи се в тази тъжба просто не са правилни ", обявиха от платформата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР