Публично обсъждане на проектобюджета на Община Варна за тази година

...
Публично обсъждане на проектобюджета на Община Варна за тази година
Коментари Харесай

Обсъждат публично бюджета на Варна за тази година

Публично разискване на проектобюджета на Община Варна за тази година ще се организира от 17:00 до 19:00 часа в зала Пленарна. Макрорамката му възлиза на 707,7 млн. лева Няма да се подвигат налозите, излиза наяве от оповестения проектодокумент. Приходите от делегирани държавни действия са в размер на 338,6 млн. лева, а от локални действия – 369,1 млн. лева

„ Варна – град на действието. Естетизация на Морската столица “е водещ приоритет. Той предвиждаподобряване на градската среда посредством планиране и създаване на нови инфраструктурни обекти, създаване на публични площи за спорт и отдих, създаване на зелен пояс за Варна с паркове в 5-те региона за по-чист и зелен град, ремонт на съществуващите обекти, включително подлези, паркинги, тротоари и улици за обезпечаване на налична витална среда.

Вторият приоритет, залегнал в документа, е„ Варна – град на хората. Град без външна страна “. Целта е отмерено развиване и благоустройство на градската среда в кварталите и в центъра.

Трети приоритет е„ Варна – град на растежа и нововъведенията. Град на вложенията “.Той предвиждаприлагане на ограничения за привличане на български и задгранични вложители, създаване на индустриална зона, поддръжка на предприемаческата и стартъп-екосистемите за генерална смяна на икономическия профил на Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР