Публично финансираният офис на бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер

...
Публично финансираният офис на бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер
Коментари Харесай

Германия затваря офиса на Герхард Шрьодер, защото остана верен на военнопрестъпника Путин

Публично финансираният офис на някогашния канцлер на Германия Герхард Шрьодер ще бъде закрит, а личният състав му ще бъде пренасочен към други институции поради растящото безпокойствие от отхвърли на Шрьодер да се дистанцира от съветския военнопрестъпник Владимир Путин.

Обичайно е всички водачи на Германия да получат финансиран от страната офис, когато изоставен властта. Трите партии, които съставляват ръководещата коалиция на сегашния канцлер Олаф Шолц, са се споразумели да се внесе парламентарно предложение за затваряне офиса на Шрьодер.

Решението е взето, откакто Герхард Шрьодер отхвърли да осъди Путин, който той към момента назовава непосредствен персонален другар, макар че Русия атакува Украйна и прави чудовищни военни закононарушения там. Германските медии оповестяват, че 78-годишният Шрьодер печели солидни суми от работата си в съветски държавни енергийни компании. Това, което той получава от съветските сдружения, надвишава фрапантно 400-те хиляди евро, които немската страна харчи за неговия офис.

" Бюджетната комисия отбелязва, че някогашният канцлер Шрьодер към този момент не извършва никакви отговорности, произлизащи от предходния му пост ", показва се в взаимното предложение на съдружните партии. " Следователно офисът ще бъде затворен ", заключава се в документа. От офиса на Шрьодер не се дали отговор незабавно на настояването за коментар.

Шрьодер, сходно на Шолц, е социалдемократ и най-тясно свързаната фигура с политиката на Германия " смяна посредством търговия " – теория, поради която се поддържаха тесни стопански връзки за " опитомяване " и " консолидиране " на Руската федерация.

Критиците на този способ обаче споделят, че войната в Украйна е грандиозна илюстрация за неуспеха на тази политика. Те упрекват Шрьодер, който като канцлер спонсорира построяването на повече газопроводи, че е задълбочил енергийната взаимозависимост на Германия от един неприятелски комшия.

Шрьодер постоянно е казвал, че връзките му с Путин са главен канал за връзка с човек, който светът не можел да си разреши да пренебрегне. Пътуването му до Москва в опит да постави завършек на война не се увенча с триумф.

Недоволството от позицията на Шрьодер засегна най-близките му сътрудници: четирима чиновници в неговото бюро желаеха нови задания в границите на дни след началото на войната. Документите от офиса му ще бъдат трансферирани към държавния списък.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР