Публичните спекулации, че има идея за съкращаване на хиляди професионални

...
Публичните спекулации, че има идея за съкращаване на хиляди професионални
Коментари Харесай

Сърбия сериозно обмисля връщането на задължителна военна служба

Публичните спекулации, че има концепция за редуциране на хиляди професионални членове на сръбската войска, в светлината на друга концепция, по отношение на въвеждането на наложителна военна работа, са безспорна неистина, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Небойша Стефанович, предават международните информационни организации.

Той акцентира, че освен не се възнамеряват съкращения на професионални бойци, само че има проекти за наемане на повече, както и доста нарастване на заплатите им. "Служителите в сръбската войска тази година ще получат, с изключение на нарастване от пет %, което всички получават, и спомагателни 10 %, които ще отидат най-много за бойците с най-ниски заплати ", сподели Стефанович.

"Много пъти съм казвал и ще го повторя - силата на армията са нейните хора ", уточни вицепремиерът и министър на защитата и добави, че ще има вложения освен в по-високи заплати на бойците, само че и в тяхното съоръжение и условия на работа.

Той също по този начин съобщи, че редом ще продължи задълбочена работа по разглеждането на концепцията за въвеждане на наложителна военна работа, което не е причина за уволнението на съществуващи бойци.

"Искаме мощна, екипирана и добре платена войска, тъй като единствено такава войска е поръчител за непоклатимост и сигурност на Сърбия и ние ще се борим за това, изяснява Стефанович.

По-рано министърът съобщи, че връщането на наложителна военна работа в Сърбия се обмисля съществено, само че показва, че решението няма да бъде взето преждевременно, тъй като е значимо да се изслушат всички причини.

"Искаме да вземем решение посредством необятен публичен спор, в диалог с жители и специалисти, което да подсигурява, че сръбската войска има уместно равнище, че има запаси... Слушаме деликатно всички причини ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР