Публичните изпълнители от офиса на НАП-Монтана събраха 1.1 млн. лв.

...
Публичните изпълнители от офиса на НАП-Монтана събраха 1.1 млн. лв.
Коментари Харесай

НАП-Монтана събра над 1 млн. лева просрочени задължения

Публичните реализатори от офиса на НАП-Монтана събраха 1.1 млн. лева просрочени отговорности от получателите на публичен запас за третото 3-месечие на годината. Почти 1 060 000 лева от отговорностите са импортирани след натрапен запор, а близо 105 000 лева са платени непринудено. 
С цел повишение на събираемостта на обществените отговорности на лица-изпълнители по контракти, предоставени от разпоредители с бюджетни средства и по планове по оперативни стратегии от Европейски фондове, Национална агенция за приходите получава информация за идни заплащания от страната към частни субекти посредством автоматизираната система „ РМС Плащания “. 
Системата изисква преди всяко заплащане от държавен или общински орган към реализатор на социална поръчка или различен адресат на публични запаси, да се ревизира дали сдружението има неплатени налози, осигуровки или други обществени отговорности. Ако бъдат открити такива, обществените реализатори на Национална агенция за приходите могат да употребяват цялата или част от сумата на публичния запас, с цел да бъдат погасени задълженията на задължените лица към бюджета.
При известяван на приходната администрация и в случаи на непогасени обществени отговорности, Агенцията постанова навреме обезпечителни ограничения, с приоритет върху вземанията по съответните подписани контракти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР