Публичните изпълнители на НАП-Бургас извършиха 44 запора на парични средства

...
Публичните изпълнители на НАП-Бургас извършиха 44 запора на парични средства
Коментари Харесай

44 запора и над 150 млн. лева просрочени задължения в НАП-Бургас от началото на годината


Публичните реализатори на НАП-Бургас направиха 44 запора на парични средства на длъжници в хода на засиления надзор по съблюдаване на данъчно-осигурителното законодателство по време на дейния летен туристически сезон. На място от касите на търговски обекти бяха конфискувани повече от 36 хиляди лв., съобщава Христо Узунов, представител на приходната администрация в Бургас, представен от Българска телеграфна агенция.

Крайната мярка се ползва, и то неведнъж, към лица, които отхвърлят непринудено да погасяват своите просрочени отговорности, а в същото време реализират комерсиална активност, която акумулира доходи, прецизира Узунов.

Само на един от обектите, намиращ се в Бургас, са конфискувани над 20 000 лв..

" От тази непопулярна мярка произтича дълготраен дисциплиниращ резултат, който се показва в това, че задължените лица реализират контакт с Национална агенция за приходите и оферират способи за поетапно, разсрочено погасяване на насъбраните отговорности ", разяснява шефът на дирекция " Събиране " в НАП-Бургас Светослав Синков, който моли към длъжниците да демонстрират интензивност и да търсят приходната организация за намиране на решения за поетапно погасяване на просрочените отговорности.

Същевременно понижават просрочените отговорности на бизнеса в Бургаски район. За първите седем месеца на годината в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас са импортирани 150 милиона лв. просрочени данъчни и осигурителни отговорности. Това е с близо 18 милиона повече от същия интервал на предходната година.

В края на юли общият фирмен дълг към НАП-Бургас е намалял с 20 милиона лв. спрямо юли 2021 година, демонстрират данните на приходното ведомство в града.

Резултатите са разследване и на самодейния и партньорски метод на приходната администрация към бизнеса и задължените лица, част от който е сключването на съглашения за разсрочено погасяване на отговорностите.

" Това е метод и опция компаниите да могат обикновено да не престават активността си, като не се прекъсва  разплащането към чиновниците и контрагентите, както и покриването на настоящите разноски. Същевременно към бюджета регулярно се превеждат авансово контрактуваните с Национална агенция за приходите вноски до окончателното изчистване на насъбраното просрочено обвързване ", разясни териториалният шеф на НАП-Бургас Татяна Кънчева.  

От приходното ведомство в морския град регистрират още и увеличение на % на доброволното погасяване на просрочени отговорности, който към този момент надвишава 80. 

В Портала за продажби на Национална агенция за приходите бургаската териториална дирекция е оповестила за продажба стотици аграрни парцели, селскостопански здания, офиси, жилища и елементи от хотелски комплекси, както и моторни транспортни средства.

Активите са основно на юридически лица, които във времето не са подхванали дейности за погасяване на своите отговорности към бюджета. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР