Публичната комуникация в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните избори.

...
Публичната комуникация в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните избори.
Коментари Харесай

Призракът на предсрочните избори съживен и на Дондуков 2

Публичната връзка в обединението като че ли съживи призрака на предварителните избори. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите за сформиране на държавно управление в границите на 49-то Народно заседание. Първият кръг е с най-голямата парламентарна мощ и, както открои самият държавен глава, и пръв мандатоносител - ГЕРБ/СДС . Именно поради това и бе откроено, че ГЕРБ нося и най-голямата отговорност.

В президентството за консултациите пристигна преговорния дамски екип от ГЕРБ - отпред с вицепремиера и външен министър в оставка Мария Габриел и депутатите Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. Не участва ръководителят на ПГ на ГЕРБ и водач на партията Бойко Борисов.
 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ завършиха първия кръг договаряния
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ завършиха първия кръг договаряния

Как да продължи ръководството, в случай че има ротация Денков-Габриел

Пред дамския екип Румен Радев акцентира обаче, че още първоначално имало индикации за политическия трус и заплахата от предварителни избори, макар от време на време " внушителното болшинство ", което е излъчвало Народното събрание. Важен е въпросът за комплицираните връзки в обединението, посочи президентът и изиска да чуе по какъв начин вървят договарянията за сформиране на държавно управление и има ли доближаване на позициите.

Като значими въпроси, чийто отговор желае да чуе, Радев открои - подготвени ли са ГЕРБ за връчването на мандата или имат потребност от още време. Също по този начин президентът желае да знае дали от ГЕРБ мислят и имат подготвеност и за другия вид - да търсят ново болшинство за поддръжка на едно държавно управление.

За мен е значимо да има разговор, да се споделят и положителните, и неприятните неща, отговори Мария Габриел . Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че то би трябвало да е на кардинална основа, посочи тя. Също по този начин, съгласно Габриел, разликите би трябвало да се преодоляват още веднъж на кардинална основа и по одобрен механизъм.

След късото изявление на Мария Габриел и отхвърли да вземат думата останалите три дами от преговорния екип откритата част завърши и медиите бяха помолени да пуснат залата.
 Без изказвания и след втория ден договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ
Без изказвания и след втория ден договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ

Започват консултациите при президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР