Публичната компания в пътния сектор Трейс Груп Холд“ ще ремонтира

...
Публичната компания в пътния сектор Трейс Груп Холд“ ще ремонтира
Коментари Харесай

„Трейс Груп Холд“ ще ремонтира пистата на Летище София

Публичната компания в пътния бранш „ Трейс Груп Холд “ ще ремонтира пистата на Летище София. Това излиза наяве от контракт, подписан сред сдружението и концесионера на летището „ Соф Кънект “, и оповестен на Българска фондова борса (БФБ).

Договорът е с предмет „ настоящ ремонт на асфалтобетонова настилка на обекти, попадащи в летателното поле ” и е на стойност 3.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срокът за осъществяване е 50 календарни дни от подписване му, което значи тя да е подготвена към края на месец юли. 

През април 2021 година „ Соф Кънект “ пое ръководството на Летище София за 35 години. Основен акционер в сдружението е капиталовият фонд Мeridiam.

При взимането на концесията компанията показа проекти за ускорено вложение и желанието да трансформира столичния аеропорт в „ 5-звездно летище “.

За да се случи това, „ Соф Кънект “ даде обещание да влага над 50 млн. лева годишно в развиването на летището през идващите 3 години. Така ще се реализира нарастване от 60 млн. лева, или 2/3 повече по отношение на заложеното в концесионния контракт.

Стратегията за на „ Соф Кънект “ за промяна на Летище София включва цялостна реорганизация на Терминал 2, който да поеме трафика от близо 70-годишния Терминал 1. В плана са включени доставка на изцяло нова система за ръководство на багажите, удвояване на потенциала на гишетата за регистрация за полет, цялостно преустрояване на зоните за инспекция на ръчен багаж и граничен надзор, изцяло нова безмитна комерсиална зона на повърхност от съвсем 2000 кв. м, нова идея за заведения за хранене, монтаж на спомагателни ръкави за качване в самолетите и редица други усъвършенствания, които да обезпечат спомагателни улеснения за пасажерите и успеваемостта на интервенциите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР