Публична дискусия по случай 80-ата годишнина от спасението на българските

...
Публична дискусия по случай 80-ата годишнина от спасението на българските
Коментари Харесай

Проф. Михаел Бар-Зоар припомни в Чикаго за спасяването на българските евреи

Публична полемика по случай 80-ата годишнина от спасението на българските евреи се организира в Музея на Холокоста в Илинойс. Темата беше „ Светлина измежду мрака ”.

Участие взе един от най-големите експерти по история на Израел и българските евреи - проф. Михаел Бар-Зоар, заяви генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков на профила си във Facebook.

Сред присъстващите в цялостната зала бяха и конгресмен Брад Шнайдер и общинската съветничка от Чикаго Дебра Силвърщайн. 

Лекцията на проф. Бар-Зоар даде опция на присъстващите да научат повече за сложността на историческия подтекст, както и за аргументите за това нито един български евреин да не бъде депортиран в нацистките лагери на гибелта. 

Проф. Зоар приключи лекцията си с апел, в случай че станем очевидци на неправда и тъпчене на човешки права, да се борим в отбрана на жертвата, без значение какъв брой е всесилен съперникът ни,

по този начин както го направиха България и българите за своите съграждани евреи в най-мрачните времена на Холокоста. 

Светослав Станков изрази откровени благодарности към домакини и спонсори на събитието в лицето на Illinois Holocaust Museum & Education Center, AJC Chicago, Jewish Federations of North America, както към представителите на българската общественост. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР