Птица в беда успя да обедини усилията на множество хора

...
Птица в беда успя да обедини усилията на множество хора
Коментари Харесай

Пловдивски пожарникар спаси бедстващ гларус

Птица в неволя съумя да сплоти напъните на голям брой хора и бе избавена. Пожарникари от Пловдив проведоха незабавна акция, с цел да освободят гларус, заклещен на покрива на детска градина.

След като видели бедстващата птица, съседите от региона позвънили първо на доброволческа организация, профилирана в помощ на диви животни. Организирането на акцията обаче лишило време и по тази причина хората подали сигнал и на телефон 112.

За по-малко от 15 минути на място дошъл екип пожарникари. Тъй като до постройката нямало директен достъп за профилирания автомобил, бързо била съединена лека стълба, с която един от огнеборците се качил до покрива.

Наложи се да повдигна керемидите, с цел да мога да я изкарам, оказа опозиция несъмнено птицата, по-късно потегли да лети и всичко беше готово. Пуснах я и тя си отлетя, описа огнеборецът Недялко Пищялов, представен от Българска национална телевизия. Хората са безапелационни, че всички старания са си коствали.

Това е един живот, за мен животът е скъп, без значение на кой, на животно или на човек, съобщи Юлияна Милева, свидетел на избавителната акция.

Най-развълнувани от протичащото се са били децата от близката детска градина.

Учим ги на съчувствие и да оказват помощ на всичко живо, което е в неволя, сподели детската учителка Виолета Дечева.

В знак на признателност децата нарисували на пожарникаря картина, която той пази на работното си място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР