ПСВ Айндховен победи Аякс като гост с 2:1 и се

...
ПСВ Айндховен победи Аякс като гост с 2:1 и се
Коментари Харесай

ПСВ шокира Аякс в Амстердам и го свали от върха

ПСВ Айндховен победи Аякс като посетител с 2:1 и се настани на първото място в Нидерландия. ПСВ поведе с 2:0 с по 1 гол през двете полувремена и позволи едно попадение в 83-ата минута.

Домакините от Аякс пробваха да изравнят, само че по този начин и не съумяха да го създадат. Така ПСВ събра 30 точки и води с 2 на Аякс.

В 23-ата минута Коди Гакпо центрира в наказателното поле, където Люк де Йонг овладя топката и стреля в долния ляв ъгъл, отбелязвайки за 0:1.

Три минути след попадението домакините от Аякс имаха искания за дузпа, откакто Армандо Обиспо игра с ръка в наказателното поле, само че реферът даде знак играта да продължи.

В 44-ата минута Мохамед Кудус пропусна златен късмет да означи гол, само че топката се удари в десния дирек.

5 минути след началото на второто полувреме ПСВ вкара и втори гол. Ерик Гутиерес се добра до отскочила топка и съумя да я мушне в мрежата на домакините.

В 59-ата минута реферът Дани Макели отсъди дузпа за ПСВ, откакто видя нарушаване на Девейне Ренш. VAR реферът обаче не бе склонен с неговото решение и се наложи Макели да гледа обстановката на монитора, а по-късно промени първичното си решение – дузпа няма.

В 67-ата минута Анвар Ел-Гази стреля от приблизително разстояние, само че топката се удари в десния дирек.

7 минути преди края на дуела Аякс понижи. Лоренцо Лука засече центриране от границата на наказателното поле и с приказен удар изпрати топката в мрежата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР