ПСВ Айндховен излезе на второ място в група Е на

...
ПСВ Айндховен излезе на второ място в група Е на
Коментари Харесай

ПСВ направи голям обрат след кошмарно начало

ПСВ Айндховен излезе на второ място в група " Е " на Лига Европа. " Филипсите " обърнаха от 0:2 до 3:2 ПАОК и към този момент имат 6 точки, до момента в който гърците са трети в класирането с 5. Попаденията за домакините вкараха Коди Гакпо, Чуквунонсо Мадуеке и Дониел Мален.

Марио Гьотце пропусна мача поради травма, а от състава на ПСВ отсъстваха още Ерик Гутиерес и Марко ван Хинкел. Старши треньорът Роджър Шмид не изневери на обичаното си 4-3-3, с Дониел Мален, Ерн Захави и Коди Гакпо в нахлуване. За ПАОК на върха на офанзивата започва Антонио-Мирко Чолак.

Гърците нанесоха двоен удар още в първия четвърт час. В 4-ата минута Фернандо Варела откри резултата с мощен удар след неточност в отбраната на домакините, а в 13-ата младокът Христос Цолис подаде на Щефан Шваб и австриецът се разписа с прекрасен изстрел от въздуха.

ПСВ имаше потребност от време, с цел да стартира да играе по метода, по който може. В 20-ата минута Коди Гакпо влезе в наказателното поле и шутира тъкмо по диагонала - 1:2. Малко преди почивката Живко Живкович направи доста качествено избавяне след удар на Мален.

През второто полувреме мощният напън на " филипсите " продължи. В 51-ата минута Гапко откри в Чуквунонсо Мадуеке и той изравни, а единствено две минути по-късно Мален стигна пръв до отбитата от Живкович топката и изведе ПСВ напред.

Филип Макс можеше да реши всичко в 65-ата минута, само че стреля над гредата. В края на срещата нидерландците ловко задържаха топката и не разрешиха на ПАОК нито един път да заплаши вратата на Руи Силва.

Лига Европа 4 кръг, четвъртък 26 ноември  ПСВ Айндховен 3:2краен резулат  ПАОК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР