PSR-тестове, сертификат за ваксина срещу Ковид-19 и предпазни маски -

PSR-тестове, сертификат за ваксина срещу Ковид-19 и предпазни маски - ...

UEFA EURO 2020: Само 16 000 гледат Италия и Турция на 72 хилядния ”Олимпико”


PSR-тестове, сертификат за ваксина срещу Ковид-19 и предпазни маски - това са условията. Въпреки това Рим е зареден с празнична атмосфера.

На Ботуша залагат големи надежди за представянето на "скуадра адзура" на предстоящото европейско първенство". Италианците вярват, че е време за отварянето на нова страница в историята на националния отбор под ръководството на Роберто Манчини. Към този момент изглежда Манчини се представя по най-перфектния начин. 10 победи от 10 мача в евроквалификациите и серия от 27 мача без загуба. В тима на Турция също могат да се уповават на резултатите си от евроквалификациите. Една страхотна победа над световния шампион Франция записаха южните ни съседи.

.

„Сега виждаме светлина в края на тунела след целият този стрес с пандемията. Искаме да направим хората щастливи и да ги впечатлим за 90-те минути. Когато има такива големи събития, дори тези, които не следят футбола, започват да гледат мачовете, така че знаем, че сме важни за всички хора в страната. Първият мач винаги е адски труден. Трябва да се справим с очакванията и да не мислим за тях като нещо негативно. Нужно е да се фокусираме върху нашата работа и да сторим необходимото”, акцентира селекционерът на „адзурите” Роберто Манчини.

.

"За нас е голяма чест да играем в мача на откриването на такъв турнир. Италия е класен тим, който аз много уважавам. Нашият тим ще играе за първи път в мач на откриването, а за всеки, освен трима мои футболисти, това ще е дебют на Европейско първенство. Манчини познава добре турският футбол, тъй като работи в Галатасарай. Той събра под италианското знаме отличен отбор, но сме тук за победа", коментира селекционерът на Турция Шенол Гюнеш преди двубоя.Досега Италия и Турция са играли само веднъж на Европейско първенство през 2020 г., когато четирикратните световни шампиони победиха с 2:1. Това е десето участие на Италия в турнира. Страната има една титла от 1968 година, но и два финала – през 2000 и 20212-а.Върху отбора на Турция пък тежи едно проклютие. Южната ни съседка няма победа над Италия в десетте двубоя помежду им до момента. Заедно с това отборът е загубил всичките си четири срещи при откриване на Европейско първенство. За Турция това е пето участие във футболния турнир на Стария континент.В Група „А“ са още отборите на Уелс и Швейцария.


Източник: frognews.bg