Психологическите тестове са не само интересни, но и изключително точни.

...
Психологическите тестове са не само интересни, но и изключително точни.
Коментари Харесай

Лесен тест показва как възприемате хората

Психологическите проби са освен забавни, само че и извънредно точни. Причината за това е, че са основани от психолози, въз основа на редица проучвания и опити по този начин, че да могат да оказват помощ на хората да се схванат по-добре от една страна, а въпреки това да оказват помощ на работодателите да преценяват възможните си служащи по-прецизно. Днес ви представяме един елементарен тест, който ще разкрие по какъв начин възприемате хората.

Този елементарен, бърз и доста известен психически тест ще ти покаже по какъв начин възприемаш себе си и живота си, ще ти помогне да откриеш същинското си Аз и да схванеш нещо забавно за себе си, предават от dama.bg. Най-важното изискване за този тест е да отговаряш допустимо най-бързо, без да се замисляш. Остави се подсъзнанието ти да те води, развихри въображението си и прочети какво ще разкрият отговорите ти. Можеш и да си водиш мемоари, с цел да ти е по-лесно. Е, да започваме:

1. Представи си, че стоиш на пътя. Какъв е този път? (Черен, автомагистрала, прашен и т.н.)
2. Къде се намира Слънцето в този миг? (Ден ли е, или нощ?)
3. Както си вървиш по пътя и внезапно пред теб изниква ограда. Как наподобява тя? От какво е направена? (Дървена, каменна, железна и т.н.)
4. Как ще преминеш през тази ограда?
5. Вече си минала оградата и време да продължиш по пътя си. Вървиш, вървиш и пред теб се вижда гора. Опиши тази гора? (Светло ли е в нея, или е мрачно? Широколистна, иглолистна или смесена?)

6. Забелязваш пътечка, която минава през гората и тръгваш по нея. Изведнъж на пътеката намираш ключ. Как наподобява той? Какво ще направиш него? (Ще го подминеш, ще го вземеш, ще го закачиш на близкото дърво и т.н.)
7. Продължаваш по пътя си и се приближаваш до воден басейн. Какъв тъкмо е? (Море, океан, река, езеро, водопад или т.н.) Какво ще направиш? (Ще се влезеш да поплуваш, ще си натопиш краката или просто ще поседнеш на брега?)
8. След като преминеш водоема, виждаш къщата на фантазиите си. От нея излиза мъжа/жената на фантазиите ти и те кани да влезеш в къщата и да останеш там вечно. Как е реакцията ти и по какъв начин ще постъпиш?
9. Пътят продължава зад къщата. Как наподобява той в този момент? Сблъскваш ли с някакво затруднение?
10. Къде е слънцето в този миг?

Това е пробата. Сега е време за тълкуването на отговорите ти:
1. Пътят – демонстрира твоето отношение ти към света към теб. Ако е натоварена автомагистрала, по която непрекъснато минават коли – ти си доста дейна персона, която непрекъснато е заета, само че умее вярно да разпределя времето си за работа и отмора. Ако пътят е черен, селски и като цяло по-спокоен – ти водиш спокоен спретнат живот, стараеш се да контролираш протичащото се, а не се осланяш на опцията всичко да се оправи от единствено себе си. Ако на пътя има дупки и камъчета – нещо те тревожи, може да е нещо нищожно, само че е задоволително досадно, с цел да окупира мозъка ти от много дълго време.

2. Слънцето – това са твоите проекти, хрумвания и цели. Ако слънцето изгрява, ти си на път да изпълниш твоите проекти. Ако слънцето е високо над главата ти – сега осъществяваш своите фантазии. Ако си представяш слънцето след обяд – евентуално си постигнала множеството си фантазии и цели

3. Оградата – това са трудностите в живота. Колкото е по-голяма и висока е оградата, толкоз по-склонна си да преувеличаваш своите неуспехи и проблеми

4. Начинът на превъзмогване на оградата демонстрира по какъв начин се справяш с тези компликации. Ако се прехвърляш през нея, заобикаляш я или търсиш малка врата – то ти си от хората, които се пробват да позволяват проблемите гъвкаво. Ако преминаваш напряко през оградата или я разрушаваш – то си много пряма персона, която умее да взима светкавични решения

5. Гората – тя съставлява твоя вътрешен свят. Изборът сред светла или мрачна гора, демонстрира моментното ти отношение към живота – дали ти е умерено на душата, или си напрегната и разтревожена. Ако гората е от разбъркан вид (има и светли, и тъмни местeнца), то ти си много забавен човек, който непрекъснато се стреми към познания. Боровата гора значи, че си рационална персона, твърдо стъпила на земята и която знае какво желае от живота. Ти си човек, на който може да се разчита.

6. Ключът – той е признакът на твоето благополучие. Колкото по-малък е ключът, толкоз по-ценно за теб е духовното равновесие, щастието, близостта с колегата ти. Колкото по-голям е ключът, толкоз по-голямо значение за теб имат материалните полезности. Красивият и декориран ключ демонстрира, че отделяш повече внимание на естетичното и красивото в живота. Действията ти към ключа демонстрират дали умееш да грабнеш своя късмет. Ако вземеш ключа, ти умееш да се възползваш от опциите. Ако го закачиш на дървото или го подминеш, значи не умееш да разпознаваш положителните благоприятни условия към теб.

7. Водоемът – това са твоите усеща. Те са въплъщение на твоя обичан човек. Колкото е по-дълбока водата, толкоз по-силни са възприятията ти. Ако водоемът е кристално чисто и умерено езеро, ти и твоят фаворит сте спокойни хора. Ако си представяш буйна река, бързей или водопад, ти си буйна натура. Това демонстрира, че искаш да ти обръщат повече внимание. Какво ще направиш откакто видиш водоема, разкрива още нюанси от връзката ти и метода, по който обичаш. Ако седнеш на брега, самото наличие на обичания ти те прави задоволително щастлива. Ако отидеш да поплуваш или най-малко докоснеш водата, ти и обичаният ти образувате едно цяло, само че за теб е доста значимо вниманието и благите жестове.

8. Домът и индивидът от фантазии ти – са изкушенията в живота, изборът ти демонстрира доколко си хазартен вид.

9. Пътят след къщата – това е твоето бъдеще. Ако виждаш затруднение, не си се поучила от грешките си.

10. Слънцето демонстрира дали вярваш, че скоро ще постигнеш задачите си.

Виж още:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР