Психиката на военните пилоти се сринала, затова отказали да летят.

...
Психиката на военните пилоти се сринала, затова отказали да летят.
Коментари Харесай

Слаба психика приземи авиацията ни

Психиката на военните водачи се сринала, по тази причина отказали да летят. Това стана ясно по сагата с летците от база " Граф Иганиево " от управлението на щаба на защитата и МО по време на военната парламентарна комисия за обстановката. Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов уведоми, че водачите оповестили, че се усещат неуверени да летят в комплицирана конюнктура.

Притеснили ги неприятните атмосферни условия. След диалози обстановката била изяснена. Сега се организира наземна подготовка с водачите за възобновяване на техните душевен качества и убеденост да летят , както изясни Запрянов. Той уточни и че нальотът на летците не е задоволителен. В комплицирани условия част от тях са се почувствали неуверени да летят, изясни заместник-военният министър. Причините не са в горивото, акцентира той.

 И Борисов го е боязън да лети на такова време, само че лети
И Борисов го е боязън да лети на такова време, само че лети

Премиерът се надява да няма външна интервенция в дейностите на летците

Пилотите са били в неопределеност за какво десетте нови мотори не се употребяват. Припомняме Русия ни даде 10 мотори за нашите МИГ 29. Това до някъде е повлияло душевен на водачите, че има подготвени авиационни мотори, а се бави авиационната подготовка, сподели Запрянов. Те не са знаели за проблемите по документите към внедряването на моторите. Ситуацията към този момент им е изяснена.

От Министерство на защитата установяват липса на връзка. В случая има дисциплинарен проблем от позиция на съгласуваност на връзката сред другите структури, счита Атанас Запрянов. Пилотите се обезверили, че няма грижа за тях. Взели сме съответните ограничения, изясни той.

 Пилотите от
Пилотите от " Граф Игнатиево " не желаят да упражняват

Докладвали, че се усещат психически непригодни - разочаровани от прекъсването на плана за придобиване на нов изтребител за Военновъздушни сили

От понеделник се чака възобновяване на полетите за всички летци. Летците били обезпокоени и за новия изтребител. Запрянов увери, че няма да има закъснение със закупуването на нов вид военен аероплан. Летците били разочаровани, че имаме доставени ремонтирани мотори за МИГ-овете, само че не се употребявали.

Чашата е преляла, проучва обстановката депутатът от Движение за права и свободи Симеон Симеонов. Много години продължаваха да лъжат водачите, акцентира той. Проблемните поправки на самолетите почнали по времето на Николай Ненчев, както упрекна той.

 Българска социалистическа партия прикани Каракачанов да изясни за какво водачите от
Българска социалистическа партия прикани Каракачанов да изясни за какво водачите от " Граф Игнатиево " не летят

Българска социалистическа партия са солидарни с настояванията на водачите

Не се подписа контракт за абонаментно обслужване на МИГ 29, сподели Ненчев. Руските мотори, по думите му, щели да са глътка въздух за авиацията. Кои са тези тъмни сили, които желаят да приземят авиацията, попита и депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев, който от няколко нощи не можел да спи поради създалата се обстановка.

Припомняме, след незабавна среща сред военния министър Красимир Каракачанов и командира на авиобазата в Граф Игнатиево военачалник Иван Лалов беше оповестено, че летателният състав не прави протест.

" Не одобрявам приказки за стачки и протести. Армията не е детска градина ", съобщи на ексклузивен брифинг военният министър Красимир Каракачанов. Той напомни последното съвещание на отрасловата комисия в Народното събрание , където изясни, че чакаме от Русия да ни даде документите за гаранцията по ремонта на моторите за съветските МиГ-ове.

Тази заран обаче някогашният министър на защитата Николай Ненчев съобщи, че вижда детайл на организация в дейностите към авиобаза " Граф Игнатиево ". Ненчев изясни, че водачите са военнослужещи и тяхно главно обвързване е да извършват.

По-късно от прокуратурата оповестиха, че е осъществена инспекция във връзка на сигнал за напрежение в авиобаза " Граф Игнатиево ". Проверката открива, че няма учредения за реализиране на пълномощията на Военна прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР