Психичноболен от Дупница се опита да открадне кола, в която

...
Психичноболен от Дупница се опита да открадне кола, в която
Коментари Харесай

Психичноболният, отвлякъл две деца в Дупница, е задържан за 24 часа

Психичноболен от Дупница се опита да открадне кола, в която са били оставени сами две деца. Инцидентът стана през днешния ден в центъра на Дупница. Майката на децата оставила ключовете на таблото и излязла от колата, когато мъжът решил да задигне автомобила.

Той е арестуван за по-малко от половин час, а децата са открити невредими, изоставени край параклис над града.

Малко след 12 часа през днешния ден лек автомобил минава през полуспусната преграда на заплатен паркинг в центъра на Дупница. След минута стана ясно, че колата е открадната, а в нея има две дребни деца. Свидетел на кражбата е Иван Филипов, който работи на прилежащ паркинг.

" Колата мина, след това майката на децата мина уплашена, обезпокоена дамата, вика „ откраднаха ми децата “. Какви деца? „ Две деца, бяха в колата “. И ние се сетихме, че това е колата, която мина под бариерата. Казаха сътрудници, че са го виждали преди този момент и че той е нещо несъответстващ човек. Опитвал се да отваря и други коли по-нагоре. Явно не му е за първи път ", сподели Иван Филипов.

" Майка, управлявайки своя автомобил и возейки двете си деца, едното на една година, другото на три годинки, стопира автомобила, излиза от него, оставя ключовете на таблото. В резултат на тези нейни дейности в автомобила влиза лице, което е психологично болно. Успява да открадне автомобила ", заяви Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

След сигнал на телефон 112 следват светкавични дейности от страна на полицията в Дупница.

" С наличните сили на полицейското ръководство за осъществени заградителни мероприятия, при които след към 15 минути автомобилът е арестуван в региона на квартал " Бешика ". При задържането на лицето никой не е потърпевш, нито лицето, нито някой чиновник или участници в придвижването ", изясни старши комисар Светослав Григород, шеф на ОД Министерство на вътрешните работи Кюстендил.

При ареста обаче служителите на реда виждат, че децата ги няма в автомобила. Откриват ги десетина минути по-късно, откакто мъжът показва мястото на което ги е оставил.

" Извършителят е изоставил децата в региона на параклиса „ Свети Спас “ над Дупница. Същите са открити от наши чиновници в положително положение и са предадени на майката ", сподели старши комисар Светослав Григород.

Мъжът, откраднал автомобила, е на 39 години. Той е с психологични проблеми, споделиха от полицията. Преди няколко години дупничанинът е арестуван след кражба на патрулен автомобил, паркиран пред районното ръководство в града. Тогава в опит да избяга от униформените мъжът катастрофира с полицейският автомобил.

Мъжът е арестуван за 24 часа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР