PSA Group ще се разрасне, след като приключи придобиването на

...
PSA Group ще се разрасне, след като приключи придобиването на
Коментари Харесай

Peugeot Citroen и Daimler с по-високи печалби

PSA Group ще се разрасне, откакто завърши придобиването на Opel

Още по тематиката
Компанията ще влага 150 млн. $ в създаването на самостоятелни коли

Френската група купува от General Motors Opel и Vauxhall за 2.2 милиарда евро

Продажбите през 2016 година са нарастнали с 6.8%, в България нарастването е с 12%

3.6%
е повишена чистата облага на PSA Peugeot Citroen през първото полугодие

Френският авто производител PSA Peugeot Citroen регистрира рекордна облага през първото полугодие, оповестява Financial Times. От PSA оповестяват, че следените от тях марки Peugeot и Citroen са компенсирали по-слабите продажби в Китай с по-високи цени. Германският производител Daimler, производител на първокласните коли Mercedes Benz, също усъвършенства резултатите си. Като една от главните аргументи за по-добрите резултати е икономическото възобновяване на Европа, което оказва помощ за увеличение на продажбите на водещите компании.

Отлични резултати преди сливането с Opel

Чистата облага на френската компания, която след придобиването на дъщерната компания на General Motors ще стане втория състезател на пазара в Европа след немската Volkswagen, регистрира чиста облага от 1.26 милиарда евро – с 3.6% повече на годишна база. Приходите се покачват с 5% до 29.2 милиарда евро.
Постигнатите резултати трансформират фрапантно образа на френския производител, който преди три години беше на ръба на банкрута и се наложи да бъде спасяван от държавното управление и китайския автопроизводител Dongfeng.

PSA Group още веднъж регистрира спад на продажбите в Китай, където за полугодието са осъществени с 16% по-малко доставки на коли в съпоставяне със същия интервал на 2016 година От автомобилната компания оповестиха, че приходите й от продажбите в Югоиизточна Азия са намалели с 92 млн. евро през първото полугодие.

И Daimler регистрира по-голяма облага

Френски избавителен проект за автодоставчика GM&S
Френското държавно управление упорства PSA Group да взе участие в избавителен проект, посредством който да се предотврати банкрута на индустриалната компания GM&S, която е измежду доставчиците на материали на автомобилния колос. Министърът на финансите Бруно Льо Мейр предлага PSA Group и съперника й Renault да провиснал дружно 5 млн. евро. Според финансовото министерство към този момент PSA няма желание да взе участие във финансирането на GM&S, до момента в който Renault към този момент изрази предпочитание да се включи в избавителния проект.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР