ПС поиска днес министърът на здравеопазването да информира имало ли

...
ПС поиска днес министърът на здравеопазването да информира имало ли
Коментари Харесай

ДПС няма да участва в работата на парламента

ПС изиска през днешния ден министърът на опазването на здравето да осведоми имало ли е карантинирани народни представители по време на днешната регистрация на депутатите. На брифинг зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов разгласи, че от идната седмица ПГ на Движение за права и свободи няма да влиза в пленарна зала.

Това стана откакто инспекцията за съществуване на кворум при започване на съвещанието увеличи напрежението. Поискано бе и поименно броене.

Халил Летифов уточни, че до момента в който не получат тази информация народните представители на Движение за права и свободи няма да участват в зала. Относно днешното им присъединяване в съвещанието на Народното събрание, той разясни, че по този начин или другояче през днешния ден към този момент са в пленарна зала, само че в доста сведен състав. "Дотолкова, доколкото се гледа бюджет, ще присъстваме единствено няколко сътрудници, които ще участваме в дебатите. Всички останали сътрудници към този момент не са в постройката на Народното събрание ", разгласи Летифов.

Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание, в случай че няма някаква изключителна обстановка, която да постанова това, разяснява депутатът.

Колегата му Хамид Хамид изясни, че мотивът за напускането им на Народното събрание не е единствено подозрението за обезпечаването на кворум с карантинирани лица или инфектирани лица.

Днес при разглеждането на второ четене на измененията в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние беше отхвърлено предложение на Движение за права и свободи, обвързвано със Закона за политическите партии. От придвижването предлагаха при оповестена изключително състояние, да се спрат периодите, планувани в закона, в които Софийският градски съд може да постанови разформироване на политическа партия. Те мотивираха предлагането с противоепидемичните ограничения, които не разрешават организирането на партийни събития, при които се събират повече от 30 души. По време на брифинга Хамид разяснява, че предлагането е било тотално отхвърлено, единствено тъй като касаело партийни мероприятия на Движение за права и свободи. "Искам да припомня за историческите обстоятелства от близкото и далечно минало - всяка тирания е започвала с посягане върху съответни политически субекти ", сподели Хамид.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР