Прясно ли е месото? Ето на какво трябва да обърнете

...
Прясно ли е месото? Ето на какво трябва да обърнете
Коментари Харесай

Прясно ли е месото? Прост трик за проверка с пръст

Прясно ли е месото? Ето на какво би трябвало да обърнете внимание, когато сте в магазина

Една другарка ми сподели за този елементарен трик за инспекция на пилешкото филе. Всичко, от което се нуждаете, е показалец.

Много постоянно ни заблуждават. В последна сметка пилешкото филе постоянно наподобява добре, само че е мъчно да се ревизира свежестта му. Често продавачите го пръскат с оцет за по-красив външен тип. Ето за какво, закупуването на пилешко месо и изключително на филе е огромен риск.

Изборът на прясно и положително пилешко месо, обаче не е толкоз сложен. Има няколко елементарни трика, с цел да ревизирате свежестта му за минута.

И по този начин, на какво да обърнете внимание при избора и закупуването на пилешко месо?

Първо, обърнете внимание на опаковката. В никакъв случай не го купувайте, в случай че е издута или не наподобява доста добре. След това разгледайте цвета на месото. Противно на общоприетото мнение, пилето може да придобие леко синкав нюанс.

Това не е индикация за неговия застой, а за нежността на месото. Но жълтият нюанс е рисков. Това може да значи, че пилето е застояло или е цялостно с хормони.

Не отдавайте желание на по-големите части. По-добре е да вземете две части, само че по-малки. Твърде огромна птица значи голямо количество хормон на растежа. Нямате потребност от него.

Вижте още: Възстановете деколтето на тениската си с този трик!

Прясно ли е месото? За да ревизирате свежестта на пилешкото месо, просто би трябвало да го натиснете с показалец със междинна мощ. В прясното месо по-късно не остава хлътналост.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР