Прясно изцеденият портокалов сок е известен с полезните си качества.

...
Прясно изцеденият портокалов сок е известен с полезните си качества.
Коментари Харесай

Портокаловият сок има и отрицателен ефект за здравето

Прясно изцеденият портокалов сок е прочут с потребните си качества. Той е извънредно богат източник на витамин С, значим за имунната система. Цитрусовата напитка е обичана на доста хора поради сладко-киселия си ободрителен усет. Той добавя отлично всяка закуска или обяд. Превъзходен е за сила, разхлаждане през лятото и тонизиране през зимата.

Портокаловият сок, изработен от изцедени портокали без никакви добавени захари и консерванти, е извънредно богата на витамини, минерали и антиоксиданти напитка. Той има свойството да подтиква имунната система и да намалява риска от рак, с помощта на високото наличие на фитонутриенти и антиоксиданти в състава си, съгласно диетолога Лон Бен-Ашър от Центъра за дългоденствие Притикин в Маями, представен от parade.com.

Според healthline.com, чаша портокалов сок всеки ден може да достави задоволителни количества витамин С за задачите на имунната система. Освен това този скъп витамин с мощни антиоксидантни свойства може да защищити клетките от увреждания, да подкрепи зарастването на раните, да усъвършенства съпротивителните сили на организма в битката с инфекциите и да усъвършенства общия имунен отговор.

Наред с всички позитивни резултати от портокаловия сок, има и още един, който е негативен и може да се отрази не изключително добре на общото здраве.

Коя е евентуално отрицателната страна на портокаловия сок, която може да има нездравословен резултат върху здравето?

Въпреки изобилието от витамин С в портокаловия сок, той може да се окаже не най-хубавият метод да приемете този значим витамин. Не би трябвало да се не помни, че в една чаша прясно изцеден портокалов сок се намират към 21 грама захари. Тези захари са естествени плодови захари, което обаче не понижава техния отрицателен резултат върху здравето. Такова количество захари може внезапно да увеличи кръвната захар даже при хора, които не страдат от диабет или инсулинова устойчивост.

Системното пиянство на портокалов сок, даже единствено по една чаша дневно, може да увеличи риска от напълняване, диабет, трупане на мазнини към талията.

Прясно изцеденият портокалов сок не съдържа добавени захари, само че естествените захари в състава му са задоволителни, с цел да покачат общия банкет на захари за деня, което има своите отрицателни резултати.

За да избегнете този отрицателен резултат и въпреки всичко да се насладите на изгодите от портокаловия сок, съобразете приема му с общия калориен банкет и общия банкет на въглехидрати в дневното си меню.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР