Прясно избраният шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов е

...
Прясно избраният шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов е
Коментари Харесай

Истинската история на Гонзо

Прясно определеният началник на Българския футболен съюз Георги Иванов е по-популярен с прякора си Гонзо. Как го получава, кой в действителност е оригиналът Гонзо и за какво българският футболист, а по-късно и треньор е именуван по този начин, малко на брой знаят.

Оригиналният куклен воин Гонзо, американец по рождение, дружно с другите персонажи от обичаното на генерации " Мъпет шоу ", се ражда във въображението и в кукления спектакъл на Джим Хенсън още през далечната 1955 година Но международната известност идва с едноименния сериал, умислен и изпълнен от Хенсън и неговия екип от 1976 до 1981 година в духа на политическо шоу.

Сред основните му герои с изключение на Гонзо Велики са и Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Мечокът Фози, Скутър, барабанистът Животното, старците в ложата - Статлър и Уолдорф, и други. Шоуто е известно със своя жесток, шутовски и от време на време неуместен комизъм, и по-специално с кукленските герои, които постоянно основават шеговити пародии. Във всяка серия взе участие и по една известна персона. 

След като шоуто става известно, доста звезди изявяват предпочитание да бъдат негови посетители. Към края на съществуването си повече от 100 известни персони се появяват в " Мъпет шоу ". Самото то е номинирано общо 11 пъти от Британската академия за кино и телевизионно изкуство, като печели два пъти, а също по този начин е номинирано 21 пъти за премията " Еми ", която печели 4 пъти.

Живот на Гонзо дава кукловодът Дейв Гьолц още през цялото време на плана. Мис Пиги, въпреки и бидейки дама, непрекъснато е била в ръцете на двама мъже - първо Франк Оз, а по-късно Ерик Джейкъбсън. Нейният обичан Кърмит оживява в ръцете на основателя си Джим Хенсън, а след гибелта му през 1990 година ролята поема актьорът Стив Уитмайър. Мечокът Фози идва с играта на актьорите Франк Оз и Ерик Джейкъбсън, екстравагантният Скутър ни е привлекателен заради Ричард Хънт и Дейвид Ръдман.

В последния филм, " Мъпетите ", Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Гонзо, Животното, Фози и младият Уолтър подемат борба за избавяне на " Мъпет Тиътър " от алчния нефтен магнат Текс Ричман. Героите още веднъж се събират след години, в които всеки е следвал своя независим път.

Великият Гонзо е бил доста ангажиран от последното зрелище на Мъпетите насам. В " Мъпетите " на " Дисни " Кърмит, Уолтър и бандата откриват, че кариерата на Гонзо отива в канала - безусловно. Самият персонаж Гонзо разяснява: " Играя магнат водопроводчик. В този филм виждаме какво става, когато се заемам с водопроводни услуги - първичния ми избор на кариера. Всъщност актьорството и водопроводът имат доста общо - изключително във връзка с запушване и змии. "

 

Прякорът на Георги Иванов - Гонзо, му е още от дете. Настоящият президент на БФС и легенда на " Левски " тренира в школата на " Локомотив " (Пд), където най-близкият му другар е Иван Танчовски.

" Мъпет шоу " е извънредно известно в България по това време. Момчетата стартират да се обръщат един към различен с имената на двама от героите - Гонзо и Кърмит.

" Днес никой не вика на Танчовски Кърмит, само че на мен Гонзо си ми остана ", споделял е нееднократно Иванов. И добавя, че в никакъв случай не се е обиждал от прякора си.

Футболът ни си има и Фози

Освен Гонзо българският футбол си има и още един воин от Мъпетите - това е Фози. С този прякор измежду почитателите бе прочут вратарят Здравко Здравков.

 

Юноша на " Марица ", Фози е взет в " Левски " още през 1988 година С спиране през сезон 1993/94, Здравков се завръща на " Герена " за още година, след което минава в " Славия ", където натрупва 62 мача, а през лятото на 1997 година отпътува за " Истанбулспор ", като играе още и за " Аданаспор " и " Ризеспор ".

През 2008 година взе участие в третия сезон на риалити шоуто " Сървайвър ". Напуска прибързано играта поради съществени здравословни проблеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР