Прякорът, който Александер Майер вече повече от десетилетие носи с

...
Прякорът, който Александер Майер вече повече от десетилетие носи с
Коментари Харесай

“Футболния Бог” накара Хамбург отново да вярва

Прякорът, който Александер Майер към този момент повече от десетилетие носи с горделивост, по-скоро би подхождал на някои от най-големите магьосници, стъпвали на терена. Огромният нападател, който се трансформира в именита фигура по време на съвсем петнадесетгодишния си престой в Айнтрахт (Франкфурт), постоянно ще бъде помнен от темпераментните почитатели на “орлите” като “Футболния Бог”.

14 years
379 games
137 goals

Alex Meier's time at Eintracht Frankfurt is over. pic.twitter.com/GNsodHy7sT
— DW Sports (@dw_sports) May 30, 2018
През лятото на 2018 година обаче любовната история сред двете страни завърши - две промоции от Втора Бундеслига, два голмайсторски наградата, един извоюван и два изгубени финала за Купата по-късно. Третият най-хубав голмайстор в клубната история (137 попадения) напусна след близо 400 мача, а откакто в първата половина на сезон 2018/2019 беше без тим, получи позвъняване от мястото, на което стартира професионалния си път.

Alex Meier Fußballgott pic.twitter.com/we3ZDnh4do
— Valentina Hirsch (@Silbendrechsler) May 23, 2015
196-сантиметровият деец е от оня все по-рядко срещан вид футболисти, които заобикалят демонстрацията на непотребни страсти, скарани са със обществените мрежи, стилните трендове и всичко, съпътстващо модерната игра, само че в това време е кадърен с едно-единствено допиране да реши даден мач. След като в продължение на 90 минути е изглеждал тотално безразличен от протичащото се на терена и просто е гледал навъсено.

Fuhrmann empfiehlt St. Pauli Verpflichtung von Alex Meier https://t.co/m9RCbJ5rqe pic.twitter.com/DVaE6BBpq4
— fussballnews (@absolutfussball) November 30, 2018
Сега Алекс Майер още веднъж е състезател на Санкт Паули. Близо 20 години, откакто дебютира като експерт тъкмо за по-малкото братче на футболен Хамбург. Клубът от “Милентор Щадион” в никакъв случай не се е задържал трайно в Бундеслигата и постоянно е бил в сянката на изрично по-разпознаваемия и сполучлив отбор от пристанището на Северно море - Хамбургер ШФ.

Wahnsinn auf St. Pauli: Alex #Meier feiert Sensations-Comeback gegen Union Berlin #FCSPFCU #fcsp #SGE

https://t.co/Qcss03EOcw pic.twitter.com/HQxRiCA4Vk
— Der SPORTBUZZER (@Sportbuzzer) February 4, 2019
Вече в залеза на футболния си път, 36-годишният състезател се впусна в може би едно последно премеждие, с цел да даде късмет на Санкт Паули да се задържи в битката за място в елита и в същото време от своя страна да се наслаждения още известно време на обичаната игра.

“Футболния Бог” пасна мигновено в състава на известния със свободолюбивата си политика и различни визии отбор. И с головете си накара онази половина на Хамбург, която намира себе си под черния пиратски байрак с надпис ST. PAULI, да продължи да мечтае. За по този начин жадуваното завръщане в Бундеслигата и първокласен футбол.

Großartig. Durch das Tor von #AlexMeier gewinnen die #Kiezkicker mit 1:0 beim @SCPaderborn07. #scpfcsp pic.twitter.com/nR3cJZNIru
— FC St. Pauli (@fcstpauli) March 2, 2019
За шестте мача, които изигра от подновяването на сезона във Втора Бундеслига, Майер към този момент има на сметката си пет гола. За 445 минути той оказа помощ на Санкт Паули да има вяра, че промоцията е действителна цел и в същото време да се задържи на добра позиция в челото на класирането.

Към момента отборът се намира на четвърто място с 43 точки, с една по-малко от третия Унион (Берлин) и надлежно на три и четири зад огромния брат Хамбургер и водача Кьолн.

aarrhh https://t.co/OEaFNxoBEo Alex Meier über das anstehende Derby und den FCSP damals und heute

Mit seinen fünf Toren in bisher sechs Einsätzen steht Alex Meier im Moment im Fokus. Der Torjäger sprach mit den Journalisten u.a. über St. Pauli damals und heute, das anstehende… pic.twitter.com/4Yp1WrBPuV
— Piraten Papagei (@ppapagei) March 5, 2019
Така един застаряващ “Футболен Бог” сподели, че към момента има останали голове и решаващи отигравания в бутонките и въпреки да е на 36 години, задържа искрата и вярата на Санкт Паули за огромен футбол жива.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР