прозорците, които динамично променят тонирането си, пропускат повече или по-малко

...
прозорците, които динамично променят тонирането си, пропускат повече или по-малко
Коментари Харесай

Сгради с „умни“ прозорци консумират 20% по-малко енергия


прозорците, които динамично трансформират тонирането си, пропущат повече или по-малко светлина и топлота според от времето на открито.

Компанията за произвеждане на умни прозорци View разгласи, че е конфигурирала интелигентни прозорци в новооткрития хотел Versante в Ричмънд, Канада. Благодарение на това те пестят доста количество сила от осветяване и отопление и вентилация.

Петзвездният бутиков хотел е част от Международния търговски център в града – просторен комплекс със смесена приложимост, ситуиран покрай интернационалното летище Ванкувър. Комплексът се състои от голям брой нови местоположения за търговия на дребно и заведения за хранене, както и две офис-кули от клас А.

Всяка от 100-те стаи и жилища на Versante има умни прозорци, които усъвършенстват здравето на жителите и усъвършенстват енергийната успеваемост. Прозорците употребяват изкуствен интелект, с цел да контролират автоматизирано тонирането си съгласно на външните условия, оптимизирайки естествената светлина и гледката на открито, като в същото време свеждат до най-малко преноса на топлота и отблясъците. Това се случва с помощта на апаратура на облачна платформа за интелигентни здания.

View означи, че изследване на успеваемостта на инсталацията е посочило, че хората, работещи до „ интелигентен “ прозорец, спят приблизително с 37 минути по-дълго през нощта и изпитват на половина по-малко случаи на главоболия спрямо тези, които работят при елементарни прозорци с щори. Средно постройките с интелигентни прозорци употребяват 20% по-малко сила за осветяване и ОВК, добави компанията.

По-рано тази година View разгласи придобиването на IoTium – снабдител на облачно ръководени, софтуерно дефинирани IoT мрежи. Решенията дават опция на притежателите на здания да реализират сигурност от корпоративен клас, да понижат експлоатационните разноски и да получат видимост в действително време над цялото си портфолио от недвижими парцели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР