Проявления на радикален ислям има в циганските гета и в

...
Проявления на радикален ислям има в циганските гета и в
Коментари Харесай

Проявления на радикален ислям има в гетата и Източните Родопи, според Каракачанов

Проявления на коренен ислям има в циганските гета и в някои обитаеми места в Източните родопи при българи мюсюлмани. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред депутати от отрасловата парламентарна комисия. Каракачанов сподели това след въпрос на народен представител Джейхан Ибрямов (ДПС), който го попита дали е осведомен с разбор на Татяна Дронзина оповестен във вестник " Българска войска ". В разбора Дронзина споделя, че нейно проучване " сподели съществуване на белези на радикализация в държанието на възпитаници, принадлежащи към някои обърнати наскоро в исляма ромски общности ". Каракачанов посочи, че няма радикализация измежду българските турци. Във въпроса си Ибрямов сподели, че сходни разбори могат да нагнетят отрицателни настроения към мюсюлманите в България в случай, че няма такива разбори на службите.

" Те поставят фереджета и пускат бради, тъй като сега получават хонорари, само че техните деца израстват в тази конюнктура и на следващия ден може да създадат проблемите, като в Белгия и Франция ", сподели Каракачанов. Той също счита, че сходни разбори не би трябвало да се употребяват за втълпяване на настроения против мюсюлманите в България.

" Тези, които основават борбата, са се изучили в чужбина и даже в родния град на дясната ръка на Бин Ладен ", сподели Каракачанов. Той счита, че е по-добре да се приказва и да се вземат ограничения при съществуването на такива проблеми, в сравнение с да мълчим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР