Проявите за Международния ден на детето събраха на площада пред

...
Проявите за Международния ден на детето събраха на площада пред
Коментари Харесай

Деца от Търговище творят в кътове по интереси за своя празник

Проявите за Международния ден на детето събраха на площада пред Драматичния спектакъл в Търговище деца на друга възраст. Най-малките поданици на регионалния център имаха опция да творят и да се забавляват в кътове по ползи. Организатор на празника е Центърът за поддръжка за личностно развиване – Обединен детски комплекс.

В особено самостоятелен книжовен ъгъл бяха връчени премиите на най-активните читатели на Регионалната библиотека „ Петър Стъпов “. А уредниците приканиха децата и възрастните да разменят своя книга с различен фен на четенето. И дадоха обещание, че на всяка дарена брошура ще бъде подложен специфичен щемпел с името на разменилия я. Така след години неговите деца и внуци ще имат опция да се допрян до издание, което е било владеене на техен роднина, изясни шефът на библиотеката Росица Куцарова. 
 Българска телеграфна агенция
Организирани са разнообразни спортни игри. По време на самодейността „ Кой е по-по-най “ деца могат да показват ария, стих или друго артистично осъществяване, с цел да е празникът им запаметяващ се и към него да се внесе персонална страст.
 Българска телеграфна агенция
Кът за рисунка на асфалт бе проведен край така наречен чешмичка с момченцето.  Там деца и възпитаници претвориха фантазиите си – цветя, животни, къщи и разноцветни балони украсиха настилката, а създателите рисуваха с усмивки под звуците на музика и шум. 
 Българска телеграфна агенция

Довечера празникът продължава на площад „ Свобода “. На откритата сцена ще се изявят ученици на музикална школа „ По ноти “, детска фолклорна школа „ Търговище “, клуб по художествена гимнастика „ Светкавица “, балет „ Вега “, детски фолклорен отбор „ Шарено герданче “, балет „ Галакси “, вокалната студия към локалното читалище, детска танцова школа „ Хорце “ и музикална школа New Voices.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР