Проявата ще се проведе на 7-ми юни – вторник –

...
Проявата ще се проведе на 7-ми юни – вторник –
Коментари Харесай

„Митинг за достойна подкрепа за укранските бежанци” настоява за стъпки за интеграция и оставка на Константинова

Проявата ще се организира на 7-ми юни – вторник – от 18:30 часа на площад „ Незавимост ” в София
„ Митинг за почтена поддръжка за украинските бежанци от българската страна!” се провежда във вторник - 7 юни - от 18: 30 часа на площад „ Независимост” в София. Организаторите показват противоречие с водената от държавното управление политика във връзка с украинските бежанци у нас.

Исканията им са дефинирани в пет точки :

1. Отчет на средствата, получени от Европейски Съюз за справяне с бежанската рецесия.

2. Прекратяване на порочните практики и правене на цялостна тактика за поддръжка на украинските бежанци.

3. Адекватна връзка на тактиката и съответни ограничения за опълчване на пропутинистката агитация.

4. Стъпки за интеграцията на бежанците. На първо време всеобщо образуване на курсове по български език за възрастни и деца. Приемане на децата в детски градини и учебни заведения.

5. Оставка на вицепремиера Калина Константинова заради непросветеност и неприемливо отношение, несъвместими със заемания от нея пост

В обявата уредниците пишат още: „ Вече повече от три месеца след началото на тази война на заличаване против украинския народ българските институции показват тежки организационни дефицити в оправянето с бежанската рецесия. Нещо повече. Забелязват се ясни злонамерени трендове. Систематично не се оказва помощ и протекция на бежанците - най-вече майки с деца. Свидетели сме на некомпетентност и даже неприязън към търсещите леговище у нас украинци. Вместо българските институции пламенно да се опълчват на пропутинистката агитация, те прекомерно постоянно спомагат в построяването на отрицателен облик на бежанците, като употребяват единични случаи, с цел да обобщават и да наложат в българското общество извънредно отрицателни настройки към украинците и Украйна”.

„ Без всекидневните старания на множеството доброволци и благотворителни начинания до момента щеше да се стигне до филантропична злополука. Но колкото и да е основна помощта на самоорганизиралите се български жители, тя единствено отчасти може да компенсира бездействието и злонамереността на институциите.

Позорното изказване на вицепремиера Константинова от 30-ти май е последното от поредност дейности, целящи да прогонят украинските бежанци. Същевременно върху българския народ се слага срамно клеймо като безчувствени и безчовечни човеци, неспособни да проявят най-елементаро състрадание и взаимност към беззащитните и лишени от дом украински бежанци.

Това е в крещящо несъгласие с човеколюбивите исторически обичаи на българите, които одобряват, оказват помощ и интегрират арменците и бялата емиграция. С подвига на спасяването на българските евреи през Втората международна война. Не можем да допуснем дневният ред на българското общество да бъде задаван от национални предатели, обслужващи вражеските съветски интереси”, пишат в умозаключение уредниците.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР