Провокирайки рязка ескалация около Корейския полуостров, САЩ започнаха да убеждават

...
Провокирайки рязка ескалация около Корейския полуостров, САЩ започнаха да убеждават
Коментари Харесай

Руските бомбардировачи охлаждат американското прегряване

Провокирайки внезапна ескалация към Корейския полуостров, Съединени американски щати започнаха да убеждават съдружниците да се причислят към нови наказания против КНДР, както и да окажат напън върху Русия и Китай, с цел да запазят господството си в Азиатско-тихоокеанския район. Асиметричният " стратегически " отговор на Москва и Пекин обаче бързо сложи точката на i.

Рязкото изостряне на обстановката в Далечния изток, провокирано от извършените от 31 октомври до 5 ноември провокативни американско-южнокорейски учения Vigilant Storm, продължава и през днешния ден. Като опрощение за новите военни мерки, провеждани със своите районни спътници Вашингтон избра предизвикания от Северна Корея отговор на имитацията на нуклеарно потребление, осъществена по време на маневрите и присъединяване в тях на взаимна група от Военновъздушни сили от 240 бойни самолета.

Освен това се направи провокация, че организираността и последователността на сегашните стъпки на Съединени американски щати ясно показва тяхната подготвеност, което значи, че предизвикателният темперамент на маркираните от Пхенян учения е бил особено предопределен за отговор, който на собствен ред Вашингтон реши да употребява за по-нататъшна ескалация, обвързвайки с тази политика, най-вече Япония и Южна Корея, а също и в бъдеще Австралия.

Припомнете си, че откакто районното командване на Съединени американски щати разгласи удължаването на Vigilant Storm за неустановен интервал от време, Пхенян отговори, като изстреля повече от две дузини балистични ракети с друг обхват за един ден, след което се „ оказа “, че военните игри в южната част на Корейския полуостров бяха удължени единствено с един ден.

И след обвиняванията на Пентагона против Пхенян в подготовка на нов нуклеарен опит (което, както виждаме, не се случи), въоръжените сили на КНДР сполучливо изпитаха междуконтиненталната балистична ракета Hwaseong-17 с обхват до 15 хиляди километра. А водачът на страната Ким Чен-ун съобщи готовността си да доразвие силите за нуклеарно въздържане до най-съвременно равнище.

В композиция със закона за нуклеарния статут на КНДР, който влезе в действие през септември, и приемането на обвързвана теория, позволяваща превантивното потребление на нуклеарни оръжия, това е мощен мотив против евентуална експанзия. А Съединените щати имат малко въздействие върху Пхенян.

Опитите да се трансферира обстановката от военна „ сопа “ в стопански „ морков “ също не доведоха до нищо. Предложението на президента на Сеул Юн Сок-йол да възобнови „ смелия проект “ за поддръжка на Пхенян в подмяна на денуклеаризация беше отхвърлено от по-малката сестра на Ким Чен-ун, Ким Йо-джонг, която от дълго време се е трансформирала в проводник на формалната линия на КНДР в интернационалните връзки. връзки.



Ким Йо-джонг

В същото време би трябвало ясно да се осъзнае, че дейностите на Сеул се управляват от Вашингтон, който даже при Доналд Тръмп с опортюнистичното си държание провали опцията за съществени съглашения.

И в този момент, когато „ влакът отпътува “ и денуклеаризацията е невъзможна, Съединени американски щати се пробват да покажат „ благосклонност “ посредством прокси. В последна сметка на всички е ясно, че с натиска на северната част на полуострова Съединени американски щати се пробват да окажат напън върху Пекин, само че не съумяват.

На Вашингтон бяха нужни три седмици, с цел да обработи последствията от ответните учения за противоракетен щит на Северна Корея и, както може да се чака, Джо Байдън не направи нищо по-добро от това да прибегне до своята прословута „ политика на съюзи “.

На първо място, беше оповестено разполагането на ново районно командване на галактическите сили (USFK) в Южна Корея. Официално се приказва за следене на изстрелванията на ракети на КНДР; не " под протокол " - за покриване на 28-хилядния американски боен контингент със съответните системи. В същото време, под предлог, че " пази " от ракетните изстрелвания на Пхенян, Вашингтон ускорява тристранното военно съдействие с Токио и Сеул, което беше оповестено в първия ден на зимата от съветника на президента Джейк Съливан; също така дипломатът директно свърза тези ограничения със стягането на режима на наказания против КНДР.

Позицията на Белия дом беше в допълнение разяснена от ръководителя на пресслужбата на Съвета за национална сигурност (NSC) Ейдриън Уотсън. Според него, „ защото КНДР поправя тактиката си под интернационален напън, Съединените щати ще продължат да употребяват всички налични средства (включително режима на едностранни наказания. - В. П.), с цел да лимитират в допълнение темпа на развиване на тези дестабилизиращи (ракети. - В. П.) ) оръжия. "

Сякаш по даден сигнал (обаче, за какво и по какъв начин?), американски районни спътници се включиха в преследването на Пхенян. В навечерието на речта на Съливан в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон, където той разгласи наказания и въздържане, японската осведомителна организация Киодо заяви за опцията за закупуване на към петстотин крилати ракети " Томахоук " до 2027 година за съоръжение на Силите за самозащита (SDF) на Япония до 2027 година



Крилата ракета Томахоук в полет. U.S. Air Force

В същото време в експертните кръгове на Токио необятно се разисква вероятността за нанасяне на превантивни удари против севернокорейските ракетни установки. А това, от една страна, значи категорично отменяне на „ миролюбивия ” член 9 от японската конституция, който не разрешава на страната да има войска и да води война, а въпреки това е фактор, грозящ със сериозна военна ескалация.

Тъй като никакви средства за справедлив надзор не могат да разграничат подготовката за образователно изстрелване от бойно, а " превантивният " удар може да се окаже неправилен, само че да докара до непоправими последствия.

По предложение на Вашингтон в санкционната война с КНДР се включват японците, които към този момент оповестиха наказания против редица севернокорейски компании и групи, както и Сеул, който добави в листата представители на Тайван и Сингапур, свързани с Пхенян. И това е явен намек за китайската посока на поддръжка за КНДР, накъдето се стреми контрактуваният от Белия дом вектор на рестриктивните мерки.

Австралия също е въвлечена в политиката на Вашингтон против Пхенян посредством ръцете на Токио. Ръководителят на японското министерство на защитата Ясуказу Хамада свика конференция. И анонсира идните японско-австралийски договаряния в Токио на 9 декември във формат 2+2 с присъединяване на външните министри и военните ведомства на двете страни.

„ Очакваме с неспокойствие открита полемика, която ще ускори партньорството и съдействието в региона на защитата с Австралия “, сподели Хамада.

Какво се има поради тук? Определено: проектите са да се разшири системата от проамерикански блокове за сметка на Южна Корея, която, поддържайки двустранно съдействие с Пентагона, към момента не се е включила към нито един от реанимираните или новосъздадените блокове - нито Quad, нито AUKUS. Възможно е австралийците да се заемат с задачата да убедят южнокорейците по този въпрос, защото Япония не съумява.

С тази „ неприятна игра “ далекоизточните васали на Съединени американски щати не престават да вършат „ добра “ преговорна „ мина “, като оптимално интернационализират дейностите си против Пхенян. Президентът на Южна Корея Юн Сеок Йол се пробва да въвлече Пекин в тези игри.

„ Китай има способността да въздейства на Северна Корея и носи отговорността да взе участие в процеса “, сподели той пред Ройтерс на 29 ноември.

По някаква причина водачът на Юга е уверен, че „ напъните, ориентирани към ограничение на ракетно-ядрената стратегия на КНДР, са в полза на КНР, защото с повишаването на напрежението страните от района получават нарастване на бюджетите за защита и по-честа поява на американски кораби и самолети “.

Ярък образец за непохватното използване на по този начин наречения стопански детерминизъм в политиката; в случай че Юн счита, че военното струпване подкопава стопанската система, тогава за какво самият той ще взе участие в Vigilant Storm? Напрегнат опит за „ пропуск “ към Пхенян направи и ръководителят на Министерството на обединяването на Юга Куон Йонг Се, който за задачата посети Пханмунджом, ситуиран в демилитаризираната зона на 38-ия паралел, където Ким Чен -ООН се срещна с Тръмп през 2019 година



Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, White House

Южнокорейският министър стартира да убеждава района и света, че Сеул няма нападателни планове, само че не е подготвен да " се помири с военни провокации и нуклеарна опасност " (за следващ път: къде е потреблението на нуклеарни оръжия в упражненията да бъдат симулирани - от север или въпреки всичко от юг?).

„ Големият брат “ на Сеул и Токио също способства за убеждаването на съдружниците на КНДР.

„ Бихме желали Русия да играе градивна роля, като оказва напън, беседва със Северна Корея, нейния водач, пробвайки се да употребява въздействието си за поощряване на денуклеаризацията, мира и сигурността на Корейския полуостров “, сподели посланикът на Съединени американски щати в Южна Корея Филип Голдбърг.

Тоест Сеул плаши Пекин с ракетно-ядрена „ опасност “ от КНДР, а Вашингтон плаши Москва. В същото време същият Съливан, следвайки ръководителя на „ сплотяващия “ отдел на юга, убеждава Пхенян в неналичието на враждебни планове, само че не изяснява за какво тогава е имало учения с толкоз провокативно наличие или кого са наложили новите наказания ще помогне.

А японският министър председател Фумио Кишида, възползвайки се от внезапно повишеното през последните години въздействие на японския бизнес в Монголия, която е доста отдалечена от зоната на евентуален спор към полуострова, накара монголския президент Ухнаагиин Хурелсух да призове Ким Чен Ун да „ съблюдават “ от дълго време остарели, само че официално годни резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. И по този метод той поддържа проамериканското управление на тази организация, отпред с генералния секретар Антониу Гутериш, който направи доста за поощряване на ползите на Съединени американски щати в Украйна и Тайванския проток.



Антонио Гутериш. Un.org

Отговорът на Москва и Пекин на опитите за връщане към практиката за замесване на нашите две страни, съдружници на Пхенян, в американски санкционни случки последва незабавно и се оказа несъразмерен.

Далечни бомбардировачи на Военновъздушни сили на Русия и Китай организираха осемчасово взаимно наблюдаване във въздушното пространство над акваторията на интернационалните води в Японско и Източнокитайско море, както и над западната част на Тихия океан Океан. Така те очевидно охладиха нечий жар и „ прегряване “, демонстрирайки на „ горещите глави “ действителното съответствие на силите и изключително обстоятелството, че съветските Ту-95, които участваха в патрулирането, кацнаха на китайското военно летище. Както се споделя, мненията са непотребни.

С изключение на едно нещо: съгласно осведомени известия в медиите, три дни преди взаимния полет на въздушните „ стратези “, новият съветски дипломат в Пекин Игор Моргулов, признат от китайския външен министър Ван И, му връчи известие от Москва за по-нататъшно развиване на двустранно стратегическо партньорство, в което е належащо да се разбере, че на обстановката към Корейския полуостров е отредена една от главните функции.

И последното. Засилващата се съгласуваност на Пхенян с Пекин и Москва от ден на ден наподобява на тактика за взаимно опълчване на трите столици на глобалисткия експанзионизъм на Вашингтон.

Значението на стратегическото съдействие в този формат беше упоменато от Си Дзинпин на неотдавнашния 20-ти конгрес на ККП. Трябва да се допусна, че в края на декември тази тематика ще се чуе на още две значими събития. В посланието на съветския президент Владимир Путин до Федералното заседание. А също и в отчета на водача на КНДР Ким Чен-ун пред VI пленум на Централния комитет на Корейската работническа партия (ТПК) от 8-мо привикване.

Балансът в обширния район, който всяка година има все по-голямо въздействие върху световните събития и подреждането на международните сили, ще бъде обезпечен макар и макар всички военни мерки и дипломатически маневри и напън от Вашингтон и неговите спътници.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР