Провокация нажежи протеста под надслов Нито една повече срещу насилието

...
Провокация нажежи протеста под надслов Нито една повече срещу насилието
Коментари Харесай

Провокация нажежи протеста срещу насилието на жени в София |

Провокация нажежи митинга под надпис " Нито една повече " против насилието на дами в София пред Съдебната палата довечера. Към 19:30 ч. провокатори, носещи българското знаме, са нападнали говорителка от трибуната на митинга и са ѝ насинили ръката, описаха стачкуващи пред OFFNews. 

Все още не е несъмнено, само че се счита, че провокаторите са били или представители на Вътрешна македонска революционна организация, или на БНС - Българският народен съюз, управителен от Боян Расате, който се прочу

Очевидци описаха по какъв начин група мъже, носещи българския байрак, са се появили на митинга и са се пробвали да го разцепят, малко след започването му. Според протестиращите служителите на реда не са се намесили в точния момент и са оставили провокаторите да работят прекомерно дълго. 

Едно от протестиращите девойки показа, че познава доста добре някои от провокаторите и, че те са постоянни " гости " на този тип митинги. Те сподели още, че е трябвало дамите да създадат жива верига против провокаторите, с цел да се намесят най-сетне служителите на реда. 



 са проведени от " Феминистки мобилизации " - феминистки колектив, който се бори за общественото, икономическото и политическото тъждество на половете.

Датата се отбелязва всяка година. Тазгодишните митинги се случват на фона на увеличението на случаите на домашно принуждение по време на пандемията, поредицата от открити хомофобски и трансфобски офанзиви над ЛГБТИ дамите и общността, както и поредицата от убийства на дами.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР