Провокациите ще продължат. Това очаква историкът проф. Христо Матанов за

...
Провокациите ще продължат. Това очаква историкът проф. Христо Матанов за
Коментари Харесай

Вече не се борим с език на омразата, а с действия в РСМ

Провокациите ще продължат. Това чака историкът проф. Христо Матанов за напрежението сред България и РСМ. В България няма бити и задържани македонци, посочи той. По думите му РСМ не желае да е част от Европейски Съюз.

Много постепенно напредва работата на историческата комисия, посочи Матанов и уточни, че усещането е, че комисията не работи. Не се вършат опити да се трансформират учебниците.

Любомир Кючуков счита, че връзките сред двете страни са на най-ниското допустимо равнище. Вече не се борим с езика на омразата, а с дейности, посочи той. Вече половината от популацията на РСМ счита страната ни за зложелател, по думите му. Според него отговорна е външната ни политика и налагането на несъгласие за участие на РСМ в Европейски Съюз. Това, че с РСМ не са прави за историята, не значи, че ние действаме вярно в политиката, посочи Кючуков.

Френското предложение трансферира топката в полето на Скопие, регистрира той. Страната ни на всеки стадий в преговорния развой може да блокира участието на РСМ. Според него проблем е, че реагираме на събития и произшествия, а не организираме дълготрайна политика. Водим реактивна политика, уверен е Любомир Кючуков, а " когато те построяват бариери, ние би трябвало да ги смъкваме ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР