Провоенните инфлуенсъри в Русия генерират огромни приходи от реклама, докато

...
Провоенните инфлуенсъри в Русия генерират огромни приходи от реклама, докато
Коментари Харесай

Реклама на смърт и мода: руските Z-блогъри печелят луди пари от войната


Провоенните инфлуенсъри в Русия генерират големи доходи от реклама, до момента в който отразяват войната в Украйна в обществените медии, заяви БиБиСи.

Известни в Русия като „ Z-блогъри “ поради поддръжката си за войната (обичайно символизирана с буквата Z), те постоянно работят в тиловите елементи на съветската войска и разгласяват фрагменти от фронтовата линия, около които приканват младите руснаци да се записват в нейните редици. Z-блогърите продават място в каналите си за реклама на компании, които желаят да стигнат до тази по-млада публика.

Британската медийна корпорация показва, че наред с всекидневната дажба от ужасяващи видеоклипове на удари с дронове и подправени изказвания за украинския президент Володимир Зеленски, по този начин наречените инфлуенсъри поместват реклами за всичко – от криптовалута до мода.

От началото на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година те печелят милиони почитатели в обществената медийна платформа Telegram, към която се обръщат доста руснаци, откакто Владимир Путин забрани Instagram, Фейсбук и Twitter (Х). Тази „ детонация “ от консуматори докара до скок на рекламния пазар на Telegram и провоенните инфлуенсъри се възползват от това, изяснява БиБиСи.

Членове на екипа на БиБиСи за битка с световната дезинформация, показали се за притежатели на хотели, се пробвали да схванат какви са цените за реклама. Те са се свързали с едни от огромните „ играчи “ в този бизнес – Александър Котс, ветеран-кореспондент на проправителствен вестник с повече от 600 000 почитатели в персоналния му канал в Telegram, и с може би най-известният блогър Семьон Пегов, прочут като WarGonzo с повече от 1,3 милиона почитатели.

Сумите за реклама варират от 440 до 1550 паунда, в случай, че междинната месечна заплата в Русия е 550 паунда, прецизира БиБиСи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР