Провинция Саксония-Анхалт е включила сред изискванията за получаване на германско

...
Провинция Саксония-Анхалт е включила сред изискванията за получаване на германско
Коментари Харесай

Германска провинция няма да дава гражданство на хора, отричащи правото на Израел да съществува

Провинция Саксония-Анхалт е присъединила измежду условията за приемане на немско поданство документално удостоверение, че претендентът " признава правото на страната Израел да съществува и осъжда всевъзможни старания, ориентирани против нейното битие ", написа " Би Би Си ".

Дойче Веле заяви, че декрет с ново условие е изпратен до общините на Саксония-Анхалт през ноември.

Вътрешният министър на провинцията Тамара Цишанг прикани други провинции да последват образеца на Саксония-Анхалт в навечерието на срещата на провинциалните и федералните министри. Този регион се намира в Източна Германия, на територията на някогашната руска окупационна зона и Германска демократична република.

Както следва от изявления в немските медии, условието се отнася за кандидатстващите за поданство посредством натурализация , т.е. имигранти, които са живели в Германия отдавна. Потомците на емигранти от Германия получават поданство на друга основа.

Отказът да се подпише декларацията за признание на Израел ще бъде съображение за отвод на поданство и също по този начин ще бъде документиран за бъдещи молби.

През 2008 година канцлерът Ангела Меркел включи запазването на страната Израел измежду главните държавни ползи  на Германия. Страната счита това за своя специфична историческа отговорност след ужасите на Холокоста - всеобщото заличаване на почти 6 милиона европейски евреи.

Инструкциите на Цишанг гласят, че по принцип би трябвало да се отхвърля поданство на чужденци, които вземат участие в действия против демократичния политически ред в Германия , и че по този начин се предлага да се третират всевъзможни антисемитски изказвания или дейности.
 Англия прикани от Западния бряг за увеличение на помощта за Газа
Англия прикани от Западния бряг за увеличение на помощта за Газа

Британският министър на защитата Грант Шапс посети Рамала на Западния бряг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР