Проверяват сигнал за насилие над дете в детска градина в

...
Проверяват сигнал за насилие над дете в детска градина в
Коментари Харесай

Помощник-възпитателка бута, влачи и удря дете в детска градина в Благоевград

Проверяват сигнал за принуждение над дете в детска градина в Благоевград, оповестява Българска национална телевизия.

На фрагменти, публикувани в обществените мрежи се вижда по какъв начин помощник-възпитател в детското заведение бута, влачи и удря 3-годишно дете.

От полицията и общината неотложно са се самосезирали по случая. Служителката е отстранена.

Вчера е бил първият образователен ден на детето в градината и то е плакало през множеството време. Проверката на институциите е открила, че при престоя си е било неспокойно и палаво. Тепърва ще се обяснява дали това е предизвикало агресивното поведение на служителката. На видеоклипа се вижда, че помощник-възпитателката се нахвърля на детето с плесници, побутване и влачене.

Директорът на детска градина " Щастливо детство " Катерина Янчева организира среща с всички родители от групата.

От детската градина са мощно обезпокоени от държанието на служителката си. Твърдят, че до момента тя не е проявявала нито вербална, нито физическа експанзия към децата.

Аз не мога да го търпя, по тази причина незабавно за безусловно три часа сме я премахнали от детската градина, акцентира Янчева.

Тя изясни, че въпросната служителка е в детската градина от 8 години, а преди този момент е работила на други места. До момента обаче не е имало други недоволства от служителката.

Децата са доста, децата са първа група, мъчно се оправяме, само че тези условия не я оправдават по никакъв метод за дейностите ѝ, безапелационна бе директорката.

Спешни инспекции по случая разпоредиха през днешния ден от полицията и от община Благоевград.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изясни, че комисия ще ревизира детайлно случая - освен дейностите на съответната помощник-възпитателка, само че и като цяло в детската градина.

Проверките по случая ще не престават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР